La UIB demana 600.000 euros al Govern per posar en marxa l'any que ve el estudis de Medicina

La Universitat té previst començar el pròxim curs amb 60 places

El primer curs de Medicina de la Universitat de les Illes Balears (UIB) començarà en el curs 2016-2017, s'oferiran 60 places i el cost de la matrícula se situarà entre els 1.500 i els 1.800 euros, segons ha concretat avui el rector de la UIB, Llorenç Huguet. A aquestes 60 places, hi podrà optar qualsevol estudiant d'Espanya, que entrarà segons la nota que obtinguin en els seus estudis preuniversitaris.

Les classes del primer curs s'impartiran a l'hospital universitari Son Espases i cada any s'implementarà un curs, fins als sis anys. La UIB necessitarà que el Govern balear inclogui en els pressupostos autonòmics de 2016 un total de 600.000 euros per engegar aquests estudis: 300.000 per a la despesa de personal i 300.000 euros més per condicionar les aules. A partir de 2017, cada curs costarà un milió d'euros més als comptes públics.

La Universitat balear treballa en els tràmits administratius i tots els permisos necessaris per impartir aquests nous estudis. Actualment solament les Illes Balears i la Rioja no tenen facultat de Medicina.

El rector de la UIB ha oferit avui una roda de premsa per donar compte d'aquest nou projecte acadèmic i ha subratllat que cada euro públic que s'inverteix en formació acadèmica suposa una reinversió en la societat de tres euros.

Més continguts de