Societat
Balears 03/09/2013

Cort dóna el primer vistiplau a un hotel de la Platja de Palma per créixer un pis

Es tracta de l'hotel San Francisco, que estrenarà el decret de mesures urgents tot construint

Ara Balears
1 min

PalmaL'Ajuntament de Palma ha atorgat avui la primera llicència d'obra per a reformes hoteleres de la Platja de Palma, tot acollint-se als nous criteris establerts en el decret de mesures urgents, a un hotel que gràcies a aquesta mesura construirà un pis més -tot i que tenia permís per fer-ne dos-. D'aquesta manera, Cort posa a la pràctica l'aposta per permetre que els hotels creixin en altura, en comptes d'esponjar el barri amb l'enderrocament de l'oferta turística obsoleta.

La llicència l'ha donada a l'hotel San Francisco de la cadena Riu, precisament el primer que tingué aquesta empresa mallorquina. El projecte d'obra suposarà elevar la categoria d'aquest establiment, que passarà de les actuals quatre estrelles a quatre plus. "És el primer projecte de profunditat de reforma integral a la Platja de Palma", ha explicat el regidor d'Urbanisme, Jesús Valls.

La cadena Riu té calculat gastar uns cinc milions d'euros en la remodelació de l'edifici, 331.000 euros dels quals ingressaran en els comptes de Cort per mitjà del pagament d'impostos i taxes. Segons Valls, els doblers procedents dels impostos que recapti per la concessió de llicències serà reinvertit, alhora, en projectes de millora de la Platja de Palma prevists en el futur PRI.

stats