Calma aparent a la seu de BPA el dia següent de la seva intervenció

La majoria de clients indiquen que no estan preocupats pels seus estalvis encara que alguns andorrans i residents mostren el seu rebuig a les possibles pràctiques del banc

El dia següent de l'anunci del cap de Govern, Toni Martí, sobre la intervenció de Banca Privada d'Andorra, l'activitat davant la seu central del banc és aparentment la d'un dia qualsevol. Els clients consultats a la sortida de l'oficina han manifestat la seva tranquil·litat i han negat cap intenció de retirar els seus diners. En canvi, al carrer, alguns vianants han mostrat el seu enuig i desconfiança envers la presumpta actuació dels directius implicats en la denúncia dels Estats Units per blanqueig de capitals.

La majoria dels clients han considerat que la sensació creada envers el banc és "exagerada" i que, en realitat, no cal patir. "S'arreglarà internament", ha exposat Cinta Solives, a la sortida de la seu de BPA. Un altre client ha assenyalat que el fet que els Estats Units hagi indicat que hi ha irregularitats no creu que pugui afectar els clients. En el seu cas, manifesta, "el poc que tinc és el que he anat guardant durant la meva vida laboral i de negocis bruts no en sé res".  L'Andrés s'ha assabentat de la notícia a través dels mitjans de comunicació però assegura que "no hi ha cap diferència". Reconeix que no sap exactament quin és el problema del banc però no creu que hi hagi cap canvi per als clients ni que calgui patir pels estalvis.

Altres clients més llunyans, com el grec Nikolas, admeten que no estan massa al cas de les informacions sobre BPA però tampoc han trobat res estrany. Igualment, els comerços de la zona han afirmat que no han detectat més moviment ni més clients acudint al banc i un treballador ha assegurat que l'ambient és bo i no hi ha preocupació.

Amb tot, l'expectació de mitjans i la curiositat dels vianants era evident aquest matí. Diversos mitjans de comunicació s'han desplaçat fins a l'edifici de l'avinguda Carlemany per prendre imatges i les persones que passejaven per la zona observaven la façana de BPA i comentaven les darreres novetats.

Entre aquests darrers, alguns no clients es manifestaven en termes de "corruptes" o "xoriços" envers els responsables del banc. És el cas de l'Enrique que ha lamentat que aquests casos s'hagin de treure a la llum des de fora perquè aquí "es tapen entre ells" i "no hi ha independència". En el seu cas, "si tingués els diners aquí els treia avui mateix", ha exposat.

De fet, encara que aparentment a les oficines no es palpa més moviment de l'habitual, hi ha comentaris al carrer i en certs àmbits, sobre nombrosos clients que podrien estar retirant els seus fons de BPA.