El PS demana més informació sobre els 20 MEUR del pressupost destinats a l’AREB

Els socialdemòcrates consideren que la memòria que justifica els dos conceptes de treballs de ‘valoració i peritatge’, i ‘estudis i treballs tècnics’ és “absolutament insuficient”

El president del grup mixt, Pere López, ha tramitat una demanda d’informació al Govern per reclamar, segons ha informat el PS mitjançant un comunicat de premsa, una “ampliació de les dades del pressupost per a l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) que des del Govern s’ha enviat al Consell General per a la seva aprovació”. Segons els socialdemòcrates el Govern inclouria al pressupost de l’agència dos conceptes (el 22720 i el 22760) amb referències a “treballs realitzats per empreses de valoració peritatge” per valor de 15,59 milions d’euros i “treballs realitzats per empreses d’estudis i treballs tècnics” per valor de 4,52 milions.

El Govern va avançar que la suma seria molt semblant a la que es va pressupostar aquest 2015, una quantitat que l’AREB retornaria al Govern quan finalitzi el procés de subhasta de Vall Banc. Independentment d’això, per a López la partida no està suficientment detallada, ja que “la memòria és incompleta”. Des del PS han insistit en la rellevància dins del pressupost d’aquests 20 milions d’euros i han qualificat la informació lliurada com a “absolutament insuficient”.

Aquest extrem es justifica, segons el PS, perquè “només es posa xifra al contracte amb l’auditora PriceWaterhouseCoopers (PwC) per a la realització de la revisió de comptes de BPA, que ascendeix a 9,85 milions d’euros”, mentre que la resta de la partida –deixant de banda les despeses corrents, que, per als socialdemòcrates no poden justificar els 11 milions d’euros restants– no estaria detallada enlloc.