Abús i manipulació

Antena 3 ha abusat de la seva posició als rànquings d’audiència i de la credibilitat que s’acostuma a associar als programes informatius

Fa poc vèiem com s’encenia la ira i l’estupefacció a València ciutat perquè, amb un exercici de normalitat, el govern municipal començava a penjar els nous rètols de trànsit en valencià. Més enllà d’algunes reaccions surrealistes i poc normals a l’Europa del segle XXI, aquests dies un parell de mitjans de comunicació es passaven de rosca, al meu parer, fent reportatges sobre el tema. Un l’emetia el canal privat espanyol de televisió Antena 3 i deia que el fet que els senyals estiguin en valencià pot provocar accidents, ja que els conductors no tenen per què entendre’ls. Qui va fer el reportatge no es va preguntar què passa a Catalunya, on la immensa majoria dels senyals estan en català, o a Andorra, on tots hi estan. Ja no entrem en què deu passar en altres països mitjans o petits amb llengües pròpies.

El súmmum del cas arriba quan es descobreix que un dels testimonis del reportatge és fals. Es tracta d’una noia que, en castellà, diu que no li queda clar si pot passar o no, tot mirant-se un senyal en valencià. No només és un testimoni fals, sinó que és excompanya de feina d’Antena 3 a València. I a la xarxa, queda palès, amb vídeos i textos, que ella parla i escriu perfectament el valencià.

Antena 3 ha abusat de la seva posició als rànquings d’audiència i de la credibilitat que s’acostuma a associar als programes informatius. Antena 3 ha manipulat en tota regla l’audiència i l’ha mentit. Tot, per fomentar l’opinió contrària a la normalització de la nostra llengua, contrària a l’opció de mostrar sense complexos la nostra identitat, fent apologia de la discriminació del català. Això traspassa els límits de la discriminació. Algú ho pensa denunciar?

El + vist

El + comentat