No oblidem que la muntanya no té papereres

No són pocs els que en cada sortida, caminada o cursa, tornen amb les butxaques plenes de deixalles no únicament seves, sinó que recuperen les d'altres que no tenen temps de guardar-les

El creixement de la popularitat del "running" ha generat també un increment de corredors pel medi natural del nostre entorn, tant en curses organitzades com en entrenaments o sortides populars. Aquesta nova febre potenciada pels èxits del Kilian Jornet o la Núria Picas, que representen Catalunya al voltant del món, fa que cada cop el transit humà pels camins sigui superior, amb la contrapartida de la generació de més deixalles. Fins aquí tot avança a favor de les organitzacions de curses, marques esportives, fabricants de productes energètics, "isotònics" o nutricionals especials per a aquesta nova necessitat d'anar més lluny, més alt, més ràpid.

El material específic, motxilles o altres complements, disposa de tot tipus de butxaques i compartiments per encabir aquests suplements, barretes energètiques i gels de miraculosos poders que permeten als "runners" arribar més i més lluny. Però atenció, aquests compartiments tan acuradament dissenyats també permeten encabir els embolcalls o deixalles que generen, ja que no oblidem que al nostre entorn natural no hi arriben els serveis de neteja, no hi ha papereres ni contenidors de deixalles. Només nosaltres som responsables de mantenir nets els camins i senders que transitem. No són pocs els que en cada sortida, caminada o cursa, tornen amb les butxaques plenes de deixalles no únicament seves, sinó que recuperen les d'altres que no tenen temps de guardar-les un cop acabats els complements energètics ja que el temps és el principal en les curses, però el que no saben és que tots estem perdent la cursa del medi ambient.

El + vist

El + comentat