Responsabilitats, esquí forapista i convivència

Sovint part de les pistes d’esquí es troben tancades per diverses raons: manca de neu, o perill d’allaus, o per no estar condicionades. És en aquests casos que la responsabilitat de no seguir les indicacions de tancament recau en l’esquiador/a

Els darrers dies hem hagut de lamentar diversos accidents amb esquiadors implicats, alguns d’ells mortals com és el cas dels Alps, on l'aparent falta de responsabilitat d’un adult al càrrec d'un grup d’escolars va tenir un resultat fatal per a alguns d’ells.

Sovint part de les pistes d’esquí es troben tancades per diverses raons: manca de neu, o perill d’allaus, o per no estar condicionades. És en aquests casos que la responsabilitat de no seguir les indicacions de tancament recau en l’esquiador/a. Casos semblants ens trobem amb l'esquí de travessa: el fet de practicar-lo dins d’estacions d’esquí, encara que sense necessitat d’utilitzar el forfet, no exclou el practicant de seguir les normatives de seguretat dins del domini esquiable, encara que només l’estigui travessant puntualment. Anant encara més enllà, durant els treballs nocturns de trepitjat de pistes, una feina necessària per tenir els dominis esquiables a punt per als turistes del dia següent, els perills són més grans ja que s’utilitza maquinària, i la producció dels canons de neu i altres treballs accentuen els riscos.

Per tant, demano des d’aquesta plataforma comunicativa, que tots els esquiadors, practicants d'esquí de travessa, respectem les indicacions de seguretat així com el treball dels professionals del sector de la neu, que dia a dia preparen els nostres dominis esquiables perquè es trobin en òptimes condicions i puguem oferir el nostre producte turístic, un autèntic actiu econòmic del país, que dóna feina a moltes famílies de les valls amb dominis esquiables.

El + vist

El + comentat