BLOG GASTRONÒMIC

El 13,5º i altres bons llocs on beure vi a Andorra

Descobreix alguns dels millors locals per gaudir del vi a copes en les millors condicions

 

Vaig veure el cartell abans que obrissin i ja em fregava les mans! M'agrada el vi, això és així, i no anem sobrats de locals especialitzats en aquest món. El 13,5º és un autèntic 'Bar a vins', un temple on ofereixen un ventall espectacular de referències per beure a copes.

Què fa excepcional aquest local? Per a mi dues coses. La primera és tècnica. Disposen de la tecnologia 'Enomatic', unes màquines dispensadores que permeten conservar el vi amb l'ampolla oberta fins a 21 dies. A més, el serveixen a la copa a la temperatura justa, 6 graus els blancs, 2 els 'champagnes' i 14 els negres.

La segona cosa excepcional és la varietat. Hi trobareu 28 vins diferents per tastar. Referències, la majoria, poc habituals. Podeu demanar al Robert o a la Judit el vi que voleu, o bé comprar una targeta amb crèdits que podreu fer servir per pagar directament a les màquines.  

Un somni per als amants del vi en un local decorat amb encant i l'atenció dels seus propietaris que el porten en persona. A més, tenen una carta amb platets per picar alguna cosa, que ja se sap que el vi en dejú pot ser traïdor.

Més llocs

L'Enoteca

Orientat més com a restaurant, disposa de la màquina per conservar els vins oberts en perfectes condicions i això permet oferir vins a copes. A més, per sopar o dinar disposen d'una mena de botiga de vins on podeu triar el que més us agradi a preus allunyats dels abusos de certs restaurants.

Marquet

Clàssic entre els clàssics. Fa uns anys va obrir un segon local al Centre Comercial illa Carlemany on amplien la seva oferta de vins a copes i ho complementen amb una bona carta per picar alguna cosa. Punt a favor, gairebé sempre us trobareu per allà al Jordi Marquet o a algun dels seus fills, Guillem i Amàlia, i de vins en saben un munt!

Ksual

A Encamp, sota de la Borda Vella, trobareu aquest local que ofereix tapes i una bona selecció de vins a copes. A més, també els podreu comprar a preu de comerç si us agraden.

Pub Villager

Si rondeu per Soldeu, potser després d'esquiar, aquest local de l'Hotel Sport Village és un bon indret per fer una copa de vi après-ski. Disposen de màquina dispensadora per gaudir del vi en les millors condicions.

Instagram: jltrabal

 

El + vist

El + comentat