Continuen treballant per trobar una solució a la crisi de BPA i no es descarten noves detencions

Aquest dissabte s'han fet escorcolls al domicili de Joan Pau Miquel i a la seu central de BPA i s'ha pogut veure els germans Cierco trobar-se amb el seu advocat

El Govern i l'INAF continuen treballant per trobar una sortida a la crisi de Banca Privada d'Andorra i es preveu que de cara a dilluns hi puguin haver novetats, tal com ha avançat el conseller general electe demòcrata Ladislau Baró. En canvi, a causa de l'excepcionalitat de la situació, i malgrat la gran expectació generada pel que es podria saber sobre el cas, el cap de Govern ha fet declaracions a la premsa sense admetre preguntes només per reiterar l'esforç que estan fent per assegurar la transparència i per informar de l'evolució del cas.

Durant la recepció amb motiu de la Constitució, en la qual també hi havia una nodrida representació del sector bancari andorrà, s'ha pogut notar la preocupació que plana entre les autoritats i els agents socials i econòmics del país per la crisi que ha generat el cas.

Fonts properes a l'Executiu han explicat a l'ANA que es treballa per assegurar que es puguin dur a terme les operacions bancàries de BPA arran de l'augment de disposicions d'efectiu que ha patit l'entitat en els darrers dies, malgrat que tothom admet que el gran problema són els corresponsals internacionals. No obstant, des del Govern es va voler restar importància a la limitació de disposicions d'efectiu de més de 30.000 euros, que s'ha fixat per evitar que el banc es quedi sense líquid, assegurant que en cap país de les mateixes dimensions és possible retirar aquesta quantitat de diners ni en condicions normals.

D'altra banda, després de la detenció del conseller delegat de l'entitat, Joan Pau Miquel, aquest dissabte s'ha escorcollat el seu domicili i les oficines centrals de BPA d'Escaldes-Engordany. A més, no es descarten noves detencions entre els dirigents de l'entitat cessats durant les pròximes hores.

Mentrestant, aquest dissabte a la tarda també s'han pogut veure els dos propietaris de BPA, Higini i Ramon Cierco, reunir-se amb el seu advocat, Jaume Bartumeu, a les dependències d'una de les altres empreses propietat de la família. Durant l'acte de celebració de la Constitució, Bartumeu va declarar a 'Andorra Televisió' que creu que el Govern "ha actuat amb una certa precipitació".