CONSELL EXECUTIU
Política 29/11/2011

Homs, sobre la consulta pel pacte fiscal: "Tindria un gran suport de la ciutadania"

Així ho ha explicat el portaveu del Govern, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiu català

S. González / O. March
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat aquest matí, en la roda de premsa posterior al consell executiu, que una hipotètica consulta sobre el pacte fiscal tindria un "gran suport de la ciutadania". Va ser el mateix Homs qui ahir va obrir el meló d'un possible referèndum per legitimar el nou model de finançament a les urnes en cas que el PP es negui a negociar-lo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del Govern ha indicat que l'executiu català té la intenció de fer "més gran" la majoria a l'entorn del pacte fiscal, en clara referència a PSC i PP. Fonts de l'executiu i de CiU han reiterat en aquestes setmanes que la intenció era deixar passar el congrés dels socialistes i la constitució del govern espanyol -en el qual els populars catalans tindran participació- per tal de negociar amb més calma.

El calendari, en tot cas, per a una hipotètica consulta, es començarà a definir després de Nadal. Precisament per Nadal arribarà la nova llei de consultes al Parlament, que en aquests moments està elaborant la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega.

[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false ES X-NONE X-NONE