Contingut patrocinat

Olorar el sol i la mar des del Port de Barcelona

Neix la rambla de l'antic Rompeolas

Redacció
2 min
La rambla de l'antic "Rompeolas" culmina el passeig del front marítim barceloní. Al seu extrem l'edifici Mirador esdevé un balcó privilegiat sobre la bocana nord.

A L’ESCULLERA ENCARA S’ENSUMA EL SOL. Això cantava Loquillo fa prop de quatre dècades a la cançó que es va convertir en un himne per a la joventut rebel, que veia en el mar un símbol de llibertat. Aquella escullera era l’antic Rompeolas, que va quedar esmicolat amb l’obertura de la nova bocana del Port de Barcelona al començament de la dècada dels 2000, un trencaones que ara torna a ser una realitat i que ha esdevingut un nou balcó des d’on barcelonines i barcelonins tenen el mar a tocar.

Fa pocs mesos, el Port de Barcelona culminava la urbanització de l’àrea de la Nova Bocana posant en servei la rambla de l'antic Rompeolas i l’edifici Mirador, dues actuacions en què Marina Vela, concessionària d’aquest àmbit, ha invertit 5 milions d’euros. Vint anys després de l’obertura de la bocana nord, el Port de Barcelona ha obert un nou balcó al mar accessible a tothom. I no només figuradament. El disseny de l’edifici Mirador fa que sigui un marc a través del qual s'accedeix a unes vistes fins ara inèdites de la ciutat i de la Mediterrània.

Els nous espais de la Nova Bocana ofereixen una perspectiva única del Port de Barcelona.

La construcció d’aquesta Rambla, que ocupa el traçat de l’antic dic conegut amb aquest nom, i de l’edifici Mirador ha comportat la creació d’una ruta cultural consistent en una sèrie d’elements que expliquen la història de l’antic Rompeolas i la seva importància per a la ciutat, des del 1914 fins a l’obertura de la nova bocana, que conviden a la reflexió del que va suposar aquest indret del port que encara avui es manté en l’imaginari col·lectiu.

Aquesta ruta cultural s’estén també a les zones dels voltants de la Nova Bocana, concretament a la plaça Rosa dels Vents i al passeig del Nou Trencaones, per integrar tot l’espai, amb panells expositius, gravats de poemes i textos d’autors catalans i altres elements singulars.

Situats al final del barri de la Barceloneta, aquests espais són accessibles per via terrestre i, a partir del juliol, també per mar, un cop sigui operatiu el nou servei de bus nàutic amb parada a la nova estació marítima dels antics Tinglados del Port, uns edificis de valor històric que s'estan rehabilitant i que tindran usos culturals.

L'edifici Mirador, un balcó privilegiat sobre la bocana nord del Port de Barcelona.
stats