Política 16/01/2013

Mas denuncia "l'asfíxia" financera de la Generalitat: "El govern espanyol va a sac"

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el president de la Generalitat acusa el PP de portar les autonomies a una situació "d'ofegament"

Ara
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, als estudis de Catalunya Ràdio durant l'entrevista amb Manel Fuentes / GOVERN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha denunciat aquest dimecres l'estratègia d'"asfíxia" financera que aplica l'estat espanyol contra la Generalitat. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Mas s'ha queixat que el govern espanyol hagi recorregut al Tribunal Constitucional la mesura de l'euro per recepta farmacèutica: "Van a sac, no et donen alternativa, diuen: ja t'espavilaràs". Per Mas, el govern de Mariano Rajoy està posant "contra les cordes" les autonomies, perquè exigeix uns límits de dèficit molt durs, però alhora les porten a una situació "d'ofegament", tot i ser el primer interessat que cap comunitat autònoma faci "fallida". De fet, creu que cal mantenir una certa "entesa" amb l'Estat, perquè Catalunya "és massa important" per deixar-la caure financerament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

[if gte mso 9]>

[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false ES-TRAD X-NONE X-NONE