Política 03/09/2019

Ramon Espadaler s'obre a dialogar amb la Lliga Democràtica, l'espai polític de Manuel Valls i Eva Parera

El secretari general d'Units no es mostra partidari d'"ampliar l'oferta del catalanisme centrat"

Ara
2 min
Ramon Espadaler s'obre a dialogar amb la Lliga Democràtica, l'espai polític de Manuel Valls i Eva Parera

Barcelona"Les portes d'Units estan obertes a tothom. No som partidaris d'augmentar l'oferta en l'espai del catalanisme centrat, sinó d'agregar-la". Amb aquestes paraules el secretari general d'Units per Avançar, Ramon Espadaler, ha expressat la seva voluntat de dialogar amb la Lliga Democràtica en una entrevista a 'El Periódico'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest espai polític catalanista està representat per Manuel Valls i Eva Parera, actuals regidors de l'Ajuntament de Barcelona que van concórrer als comicis del 26 de maig sota la marca de l'ex primer ministre francès. Tot i això, l'argument del diputat del grup parlamentari socialista al Parlament de Catalunya responia a una pregunta del diari en què s'apel·lava, també, a Antoni Fernández, l'expresident de Lliures, davant la possibilitat que tots ells acabessin congregant-se al PSC.

En aquest sentit, Espadaler ha defensat que el seu paper amb els socialistes és el de sumar i de representar el catalanisme que vol "canviar les regles del joc entre Catalunya i Espanya". Ara bé, sense una ruptura. "El que no farem és liquidar un projecte polític que ha agafat cos", ha indicat, però ha matisat: "Estem oberts a dialogar amb tothom".

Precisament sobre el concepte de fragmentació el diputat d'Units ha al·legat que malgrat el creixement de forces que pretenen ocupar l'espai que de la seva formació, Espadaler no està disposat a abandonar les sigles d'Units per Avançar, un projecte, ha descrit, "catalanista no rupturista". "Tot i que no siguem exactament iguals, com nosaltres no ho som amb el PSC –ha destacat–, som iguals en la creença que no ens instal·larem en l'immobilisme i la ruptura".

El paper de l'independentisme

A banda, el secretari general d'Units ha considerat que l'independentisme ja no pot ajornar el debat durant més temps entre confrontació i diàleg. Paral·lelament, Espadaler ha apel·lat el constitucionalisme a fer una "proposta raonable, respectuosa i atractiva".

Així, Espadaler ha reflexionat sobre l'estratègia que està adoptant el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i ha apuntat que cal que deixi la tàctica de vèncer per passar a la de convèncer amb paraules.

Sobre la convocatòria d'eleccions a Catalunya, el diputat ha indicat que és l'opció "democràticament més pulcra" per al país. "La investidura de Puigdemont i la incorporació de la CUP a l'Executiu només accentuarien la via de l'enfrontament que propugna Torra de manera irresponsable", ha etzibat Espadaler, en al·lusió a les paraules del president del Parlament, Roger Torrent, de conformar un govern de concentració com a resposta a la sentència de l'1-O.

stats