Criatures 06/01/2022

Uns avis de por (III). L'hora del bany

Banyar dos gats no serà tasca fàcil

2 min
El bany

-És l’hora del bany! 

-A veure, quins són els animalons a qui menys els hi agrada banyar-se? 

-Els adolescents! 

-Sí, sí, però els segons animals a qui no els hi agrada gens però gens banyar-se? 

-Els gats! 

Un cop sabut això, val a dir que la Yuko i l’Estanislau tenen dos gats, un de blanc que es diu Gat i un de negre que es diu Neko. El blanc es diu gat en català. El negre es diu gat en japonès. Tan en Gat com en Neko són melosos, entremaliats i, com tots els gats del món, odien l’hora del bany. Però avui han tornat a casa de la Yuko i l’Estanislau bruts com dues mones! Es deuen haver enfilat a algunes teulades i van coberts de teranyines i de sutge!

Quan l’Estanislau els veu entrar per la finestra, sap que l’hora del bany ha arribat! Pica l’ullet a la Yuko i, tal com han assajat diverses vegades, ella agafa en Neko i ell agafa en Gat. Els amanyaguen i, com qui no vol la cosa, els fan entrar al bany. Ni en Neko ni en Gat són babaus, i ja es volen escapar just en el moment en què escolten com la Yuko engega l’aigua. Però la Yuko i l’Estanislau els tenen agafats molt fort i aconsegueixen ficar-los a la banyera. 

Renoi, quins escarafalls que fan els dos gats! I que forts i valents que són la Yuko i l’Estanislau!  No els deixen escapar i els comencen a ensabonar tan bé com poden. En Neko fa cara de pomes agres, però decideix quedar-se més o menys quiet, per tal que la Yuko acabi com més aviat, millor. Però en Gat! En Gat es defensa amb ungles i dents i miaus i marramiaus! Sembla talment que estigui fent una lluita lliure amb l’Estanislau que, pobre, se les veu magres per treure-li tot el sutge del pèl! 

Al cap d’una bona estona, tan l’un com l’altre estan ben remullats, però el sabó i les fregades han funcionat, en Gat està net i lluent com una patena!

Ja tranquils, lluny de l’aigua, en Gat i en Neko s’estiren mandrosos al costat de la finestra, per acabar-se d’eixugar amb uns quants raigs de sol. 

La Yuko, mentrestant, posa una tireta al braç de l’Estanislau, per tal de curar una bona esgarrapada que li ha regalat en Gat a l’hora del bany! A veure si la propera hora del bany és millor que aquesta!

stats