GASTRONOMIA

El Fòrum preveu atraure 15.000 visitants

El congrés gastronòmic portarà els germans Roca, Ada Parellada, Jordi Cruz i Paco Pérez

ACN / ARA
03/03/2022

GironaEl Fòrum Gastronòmic torna a la ciutat de Girona del 13 al 15 de març amb una edició carregada de novetats repartides en més de 7.000 m, la gran majoria destinats a expositors, amb 5.000 m i 120 empreses. El director del Fòrum, Albert Labastida, ha destacat que és “menys” del que voldrien però que estan satisfets a causa de la situació crítica en què es troba el sector de la restauració.

El congrés de gastronomia torna amb la intenció d’atraure 15.000 visitants, perquè els organitzadors afirmen que “hi ha ganes” de fer una nova edició del Fòrum. En aquest sentit, el xef Joan Roca ha insistit que el Fòrum Gastronòmic pot ser un “revulsiu” per aconseguir superar els efectes de la pandèmia. Joan Roca ha recordat que el congrés gastronòmic s’ha convertit en “una plataforma” per ensenyar i explicar tot el que es fa en el món de la restauració a la demarcació de Girona. El xef d’El Celler de Can Roca ha assegurat que Girona és una zona “envejable” per a molts cuiners i restauradors per la qualitat que hi ha en les cuines de la demarcació i també pels productes que s’hi produeixen.

Cargando
No hay anuncios

El Fòrum Gastronòmic estrenarà un espai per a start-ups i empreses innovadores. En aquest espai, els emprenedors tindran un quart d’hora per exposar els seus projectes als assistents i aconseguir inversió per tirar-los endavant. També estrenarà unes sessions monogràfiques sobre aliments en concret. Per a aquest 2022 s’han escollit tres plats que protagonitzaran les sessions. En primer lloc hi ha l’steak tartar, i a la jornada els experts i productors explicaran quina és la carn que cal utilitzar per fer aquesta recepta i com han de ser els talls. A més, també es farà un concurs, el primer de tot l’Estat, en què cinc cuiners es disputaran fer el millor steak tartar.

La segona sessió monogràfica se centrarà en el pastís de formatge. Se n’analitzaran els orígens i quin tipus de receptes hi ha per concloure quina és la millor manera de fer aquestes postres que estan presents en bona part de les cartes de restaurants. I l’últim monogràfic serà per a la xocolata. En aquesta sessió es comptarà amb la col·laboració de Casa Cacao per conèixer el procés d’elaboració de la xocolata sense additius.

Cargando
No hay anuncios

Debats, còctel i sopar benèfic

Un altre espai que estrenarà el congrés culinari de Girona és el de debats. En el primer debat es parlarà dels horaris dels restaurants, el talent dels treballadors, la formació i la remuneració del sector. En el segon debat, dels relleus generacionals en els negocis, i en l’últim s’abordarà com millorar l’experiència del client a la sala dels restaurants. En aquesta jornada es presentarà una associació que s’acaba de crear per al personal de sala en establiments gironins. Aquesta se sumarà a les poques organitzacions professionals de treballadors de sala que hi ha a tot l’Estat. A més, els membres de l’associació han avançat que crearan un còctel especial per al Fòrum Gastronòmic.

Cargando
No hay anuncios

Aquest any també hi haurà un sopar benèfic a El Celler de Can Roca. Es tracta d’un àpat que es farà el dilluns 14 de març, i els plats estaran elaborats pels xefs Joan Roca, Massimo Bottura i Mauro Colagreco. Tot el que es recapti amb aquest sopar anirà a la unitat de neurocrítics de l’Hospital Josep Trueta de Girona. Aquesta iniciativa sorgeix després que la filla de Roca tingués un accident de trànsit i hagués d’ingressar al Trueta. “T’adones de la professionalitat i la qualitat de l’assistència sanitària pública”, assegura el xef.