GASTRONOMIA

Orígens porta a Olot la cuina d’avantguarda i proximitat

Ara

GironaLa vuitena edició de la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya Orígens reunirà més de 90 productors d’arreu del territori i reconeguts cuiners i cuineres al recinte Firal d’Olot durant el cap de setmana. És un esdeveniment enogastronòmic que, en paraules dels seus promotors, està guiat per “la confiança, la qualitat i la proximitat” dels productes.

L’Aula de Cuina comptarà un any més amb reconeguts professionals que destaquen per fer ús de productes de km 0 als seus establiments: Nandu Jubany (Can Jubany, Calldetenes) i Isabel i Jordi Juncà (Ca l’Enric, Vall de Bianya), Carme Picas (El Ginjoler, l’Hort del Rector, Sant Feliu de Guíxols) o Fina Puigdevall (Les Cols, Olot), entre d’altres.

Cargando
No hay anuncios

L’Aula de Tast acollirà més d’una trentena de productes. Hi haurà tastos a cegues amb productes gironins a càrrec de Girona Excel·lent.

Els més petits podran gaudir d’activitats pensades especialment per a ells amb diversos tallers a l’Aula de Nens, gestionada per l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa. En aquest espai podran assaborir el paisatge de cuina volcànica, menjar-se la faràndula olotina de xocolata, tastar l’univers de La Fageda o elaborar un plat amb un cistell omplert al Mercat d’Olot. La fira també comptarà amb la Cúpula Poctefa, un espai pedagògic inflable que donarà a conèixer la venda de proximitat a través d’audiovisuals.

Cargando
No hay anuncios

L’aposta femenina

Aquesta edició d’Orígens (www.firaorigens.cat) arriba amb una representació femenina molt destacada. Hi faran cap professionals reconegudes amb l’estrella Michelin, com Isabel Juncà i Fina Puigdevall. Entre les activitats en clau femenina hi ha la sessió titulada Dones al món rural: lideratge i emprenedoria agroalimentària.

Cargando
No hay anuncios

En total, a l’espai firal hi haurà 59 estands que acolliran més de 90 productors que oferiran tastos a través de l’intercanvi de tiquets. El visitant també podrà comprar directament al productor.

Productors del Pirineu oriental i l’Arieja participaran a Orígens com a territori convidat. Ho faran sota el paraigua de Poctefa, un programa europeu de cooperació territorial per fomentar el desenvolupament sostenible del territori fronterer d’Espanya, França i Andorra. A la fira hi aportarà productors del territori i també una cúpula que inclou un espai pedagògic inflable per donar a conèixer la venda de proximitat.

Cargando
No hay anuncios

Enguany se celebrarà també el 3r Concurs de Coques de Forner de Catalunya. El concurs comptarà amb dues categories, la de millor coca dolça i la de millor coca salada. El premi consistirà en un lot de 300 quilos d’És Farina de Girona per al guanyador de cada categoria. L’horari serà dissabte, de les 10 del matí a les 9 del vespre, i diumenge de les 10 del matí a les 8 del vespre.