En directe
20/01/2017

El cap de setmana esportiu, pas a pas

Tercera alegria per a l'ICL Manresa (91-86)

L'ICL Manresa ha superat el Reial Betis Energia Plus (91-86) i ha sumat la tercera victòria de la temporada. L'equip català ha arribat a tenir una renda de 23 punts, però ha patit per assegurar el triomf contra un rival que mai s'ha rendit.

El Chelsea amplia l'avantatge al capdavant de la Premier

El Chelsea segueix dominant la Premier League amb mà de ferro. El conjunt d'Antonio Conte ha superat 2 a 0 el Hull City, amb gols de Diego Costa i Gary Cahill. D'aquesta manera, l'equip 'blue' amplia la distància respecte el segon classificat fins als 8 punts. L'Arsenal passa ara a ser el perseguidor més immediat del Chelsea, mentre el Tottenham, que va empatar amb el City dissabte, se'n va fins als 9 punts.

El Girona supera el Sevilla Atlètic (2-0)

El Girona ha derrotat el Sevilla Atlètic a Montilivi (2-0) i ja té sis punts d'avantatge en les posicions d'ascens directe. Els gironins s'han imposat a la segona part amb els gols de Samuele Longo (59') i Fran Sandaza (70'), en un partit que s'ha estat a punt de suspendre per culpa de la pluja.

La Qatar de Valero Rivera elimina l'Alemanya del Mundial

Després de la inesperada victòria d'Hongria davant Dinamarca, la selecció de Qatar ha arrodonit la jornada de sorpreses superat l'Alemanya als vuitens de final del Mundial de França (20-21). Els homes de Valero Rivera, lluny del nivell –nom per nom– del conjunt que es va penjar la plata al 2015, han sabut imposar-se als germànics, bronzes a Rio 2016 i un altre dels grans favorits a fer-se amb el títol. L'aportació de l'exjugador del Barça Lassa Daniel Saric ha estat vital. Els asiàtics, d'aquesta manera, s'enfrontaran a l'Eslovènia als quarts.

El Reus i el Mallorca empaten en un partit de moltes alternatives (1-1)

El Reus i el Mallorca han signat taules en un duel de moltes alternatives en el qual cada equip ha marcat un gol i ha vist com l'àrbitre li expulsava un jugador. L'empenta dels locals ha estat més gran, però el conjunt que dirigeix Olaizola ha sabut rendibilitzar les seves escasses ocasions per sumar un punt vital en la pugna per la permanència. Lekic ha avançat els visitants en el minuts 16 i Máyor ha empatat en el minut 76.

El Barça Lassa recupera Moussa Diagné

El Barça Lassa i el Club Baloncesto Fuenlabrada, club on estava cedit el pivot senegalès, han arribat a un acord perquè Moussa Diagné jugui a les ordres de Georgios Bartzokas.

La campiona olímpica, fora del Mundial d'handbol

La selecció de Dinamarca d'handbol ha caigut eliminada aquesta tarda als vuitens de final del Mundial de França a mans de l'Hongria (27-25). El conjunt dirigit pel català Xavi Sabaté ha donat la sorpresa i s'ha desfet, contra tot pronòstic, del vigent or olímpic i un dels grans favorits a fer-se amb el títol internacional. El gran protagonista de la victòria magiar ha estat el porter Roland Mikler (Veszprem). Així, Hongria es veurà les cares amb el combinat de Noruega als quarts. D'aquest duel sortirà el rival d'Espanya o de Croàcia a semifinals.

Victòria contundnet de la Santboiana i derrota a casa del Barça

Cara i creu per als equips catalans de la Divisió d'Honor de Rugbi. La UE Santboiana ha aconseguit una victòria contundent a Sevilla contra el Ciencias (15-52) que, combinada contra la derrota del VRAC, li permet retallar distàncies amb el liderat de la competició. Els del Baix Llobregat s'han imposat amb els assaigs de Nico Francisquelo (2), Berguer (2), Afa Tauli (2) i Hugo Pichot (1), a més de l'encert d'Albert Millan en els xuts a pals. De la seva banda, el Barça no ha pogut superar l'Ordizia a la Teixonera (17-24) i queda en zona de 'play-off' de descens. Els blaugranes, que sempre han anat a remolc del marcador, no n'han tingut prou amb els assaigs d'Auwerda i Granell –un per cap– ni amb els xuts a pals de Felipe Martínez.

La Penya perd contra el Montakit a la pròrroga (94-88)

El Divina Seguros Joventut no ha pogut superar el Montakit Fuenbabrada (94-88), que s'ha imposat a la pròrroga. El partit ha estat molt igualat, malgrat que la Penya ha anat pel davant en el marcador la major part del temps. Tot i això, en els instants finals del temps reglamentari, Smith i Bogdanovic han fallat els tirs que haguessin donat el triomf als de Badalona i el partit ha anat a la pròrroga (80-80). I llavors, els locals no han donat opció als catalans.

Kilian Jornet, segon a la 'vertical race' de la Font Blanca. Laura Orgué, tercera

El català Kilian Jornet ha acabat segon la 'vertical race' de la Font Blanca, primera prova puntuable per a la Copa del Món d'esquí de muntanya celebrada aquest diumenge al matí a l'estació andorrana de Vallnord. El guanyador ha estat el suís Marti Werner, que ha completat el recorregut nou segons més ràpid que Jornet. El podi l'ha completat el suís Rémi Bonnet. Oriol Cardona ha acabat en la desena posició.

Pel que fa a la categoria femenina, el triomf ha estat per a la sueca Emelie Fosberg, seguida de la francesa Axelle Mollaret i de la catalana Laura Orgué.

Andy Murray, eliminat de l'Open d'Austràlia després de perdre contra Mischa Zverev

L'alemany Mischa Zverev, número 50 del món, ha derrotat aquest diumenge el número 1 del rànquing ATP, el britànic Andy Murray, als vuitens de final de l'Open d'Austràlia.

L'alemany ha aconseguit el triomf més important de la seva carrera després de superar Murray per 7-5, 5-7, 6-2 i 6-4 en 3 hores i 34 minuts.

La selecció espanyola d'handbol s'ha classificat aquest dissabte per als quarts de final del Mundial de França després de derrotar el Brasil (27-28) en un partit igualadíssim i que s'ha resolt a l'últim minut. I és que malgrat que Espanya era clara favorita, el conjunt brasiler ha plantat cara i ha marxat al descans amb avantatge de dos gols (18-16). El conjunt que entrena Jordi Ribera ha reaccionat i ha acabat passant ronda. El rival de la selecció espanyola sortirà aquest diumenge del duel entre Croàcia i Egipte. D'altra banda, aquest dissabte també s'han classificat per als quarts de final Noruega (ha derrotat Macedònia per 34-24), l'amfitriona França (que ha superat Islàndia per 31-25) i Eslovènia (s'ha imposat a Rússia per 26 a 32).

El City es deixa remuntar i cedeix dos punts més contra el Tottenham (2-2)

El City de Pep Guardiola segueix jugant bé a futbol i generant moltes ocasions de gol, però s'encalla a l'hora de rematar els partits. Aquest dissabte, contra el Tottenham, ha desaprofitat dues dianes d'avantatge (dos gols que han arribat en sengles errors clamorosos del porter Lloris) i ha acabat cedint dos punts a casa (2-2). Després d'un primer temps sense gols, Sane i De Bruyne han avançat els 'citizens', però els Spurs han igualat el partit amb les dianes de Dele i Son.

El Nàstic veu la llum i guanya a Lugo gràcies als germans Emaná (2-3)

El Nàstic ha encadenat el tercer partit sumant punts. Després de dos empats, ha guanyat a Lugo confirmant la millor amb Juan Merino. L'equip de Tarragona ha empatat dos cops un partit que perdia a Lugo, sempre per culpa de gols de Joselu, el primer de penal als 15 minuts. Stephane Emaná ha empatat als 55 minuts, però Joselu ha marcat de nou als 66. El germà d'Stephane, Achille, s'ha encarregat de fer el 2-2 definitiu als 73 minuts. El Nàstic però, ha colpejat en els darrers minuts gràcies a un segon gol d'Stephane Emaná, però seguirà en zona de descens.

El PSG ja porta cinc victòries consecutives gràcies a dos gols de Cavani a Nantes (0-2)

Dos gols de l'uruguaià Edinson Cavani (en porta 20 gols en 19 partits de Lliga aquesta temporada) han donat el triomf al PSG, rival del Barça a Europa, al camp del Nantes (0-2). El PSG ja porta cinc victòries consecutives i empata el Mònaco, malgrat que aquest equip té un partit menys. El Niça lidera la classificació amb 46 punts després d'empatar amb el Bastia en un partit on Mario Balotelli va denunciar crits racistes dels aficionats corsos.

El Perú vol tornar a ser part del recorregut del Dakar l'any 2018

El Govern del Perú ha sol·licitat ser part del ral·li Dakar de 2018 en una carta del seu primer ministre, Fernando Zavala, adreçada al director d'aquesta prova, el francès Etienne Lavigne. En el document, publicat en mitjans locals, l'Executiu peruà ofereix crear una comissió multisectorial per negociar i coordinar les condicions en què el territori peruà tornaria a ser part del traçat del Dakar. Perú va acollir el Dakar en 2012 i 2013, i va cancel·lar la seva participació en l'edició de 2016 a sis mesos de la sortida davant els pronòstics de fortes inundacions. Durant l'última edició del ral·li Lavigne, va dir que "somia" amb un Dakar que travessi Argentina, Xile, Perú, Equador i Colòmbia, que es diria "Dakar Pacífic".

Kilian Jornet, sisè a la Copa del Món d'esquí de muntanya. Claudia Galicia, quarta

Kilian Jornet no ha pogut passar de la sisena posició a la cursa individual masculina de la Copa del Món d'esquí de muntanya celebrat a l'estació andorrana de Vallnord. L'alemany Anton Palzer s'ha proclamat campió en homes, i la francesa Laetitia Roux, en dones. L'osonenca Clàudia Galicia s'ha quedat a un pam del podi, en acabar quarta.

El blaugrana Brad Oleson estarà de baixa unes cinc setmanes

El nord-americà Brad Oleson va patir un esquinç de la sindesmosi del turmell dret durant el darrer partit d’Eurolliga contra l’Anadolu Efes i segons ha informat el Barça, estarà de baixa unes cinc setmanes

El Catgas Energia cau contra ElPozo Múrcia (6-7)

El Catgas Energia no ha pogut amb el ElPozo Múrcia (6-7), segon classificat de la Lliga Nacional de Futbol Sala (LNFS), en un dels grans partits de la jornada. Els catalans, però, han estat a punt d'endur-se el partit, un festival de gols. Sergio Sierra 'Sepe' ha anotat un 'hat-trick' pels locals, que són sisens a la taula general.

El Girona vol seguir a dalt

El Girona rep aquest diumenge el Sevilla Atlètic (18.00 hores, Movistar Partidazo) a Montilivi amb la intenció de seguir la seva excel·lent dinàmica de resultats i per continuar una setmana més en zona de promoció d'ascens. Els homes de Pablo Machín van tornar a demostrar la setmana passada que es troben en un estat de forma pletòric; davant el Còrdova van sumar la tercera victòria consecutiva i la vuitena dels últims deu partits. A més, els resultats van acompanyar els catalans, que són a segons en solitari. Els conjunt de Machín ha tancat la primera volta de la temporada amb trenta-nou punts i s'ha convertit d'aquesta forma en el millor primer tram de competició de la història del club a Segona Divisió.