En directe
16/09/2016

El cap de setmana esportiu, pas a pas

El Divina Seguros Joventut es presenta amb triomf

El Divina Seguros Joventut s'ha presentat amb un ajustat triomf contra el Fenerbahçe de Zeljko Obradovic (87-83. La Penya ha aprofitat el partit amistós per donar a conèixer el seu equip, el planter i el nou patrocinador per a les pròximes tres temporades.

Segona derrota de la temporada del Girona, ara al camp del Mallorca (1-0)

El Girona ha sumat la segona derrota de la temporada, en caure al camp del Mallorca. per 1-0. L'equip local ha aconseguit així el primer triomf de la temporada, gràcies al gol de Culio abans del descans. L'equip de Machín ho ha intentat sense sort després, quedant a la part baixa de la classificació amb 5 punts. Els mateixos punts suma el Mallorca.

L'Espanyol-Madrid, en directe

#rcde Els exespanyolistes Casilla, Lucas i Asensio, titulars en l'onze del Madrid per visitar l'Espanyol. Quique aposta per Diop al mig del camp Amb gols de James Rodríguez i Benzema, el Madrid ha guanyat al camp de l'Espanyol. Després d'un primer temps igualat, el colombià ha superat la porteria catalana amb un xut creuat. Un primer temps on els dos equips han perdut un jugador per lesió. Primer, el local Piatti, qui pateix una lesió muscular al soli de la cama dreta. El visitant Casemiro també s'ha retirat lesionat. L'Espanyol ha jugat bé, reclamant un penal per mans de Sergio Ramos, qui ja tenia una groga. En el darrer minut de la primera part, James ha marcat el 0-1. Poc abans, Benzema havia marcat, però en fora de joc. A la segona part, Benzema si ha marcat el 0-2. Sánchez Flores ha donat minuts a Caicedo, però la defensa blanca ha aguantat i el Madrid segueix líder en solitari.

Alineacions: l'Espanyol: Diego López; J. López, Ó. Duarte, David López, V. Sánchez; Hernán, Diop, Roca, Piatti, Moreno i Baptistão. Madrid, Casilla; Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo; Casemiro, Modric, James; Lucas Vázquez, Asensio i Benzema.

El Reus no pot amb el Liceo, que aixeca la Supercopa

El Reus Deportiu La Fira no ha pogut aixecar la Supercopa d'Espanya en perdre la final davant el Liceo de la Corunya (1-2). El conjunt tarragoní, que dissabte va eliminar el Barça Lassa, campió de la passada edició, s'ha topat amb el bon rendiment dels gallecs, més encertats en les accions de falta directa. Seu ha estat el primer gol del xoc, al minut 17 de la mà de Dava Torres. Ja en la segona meitat, el local Marc Torra ha empatat, forçant un tram final igualat, disputat. Amb aquest resultat, Raul Matín l'ha tingut de falta després de la desena falta de l'equip rival, però no ha pogut transformar la infracció. De l'errada dels amfitrions, al gol del Liceo, que ha sentenciat amb la diana de Marc Coy. El Reus ha pogut fer el 2-2 però Torra tampoc ha sabut aprofitar una nova falta.

Argentina-Croàcia, final de la Copa Davis de tennis

Croàcia jugarà la segona final de la Copa Davis de tenis de la seva història després de superar en semifinals els francesos per 3-2. Marin Cilic ha aconseguit el punt clau contra Richrd Gasquet. El rival serà l’Argentina, després del seu triomf per 3-2 contra el vigent campió, Gran Bretanya, a Glasgow. Sense Del Potro, lesionat, ha estat Leonardo Mayer qui ha guanyat el darrer punt contra Daniel Evans. L'Argentina ha jugat quatre finals i les ha perdut totes. Croàcia ha jugat una, i la va guanyar.

La barcelonina Elena Congost es penja l'or a la Marató de Rio i Abderrahman Ait, la plata

L'atleta de Barcelona Elena Congost s'ha fet aquesta tarda amb l'or als Jocs Paralímpics en la modalitat de marató T12 (amb un temps de 3.01:43). La catalana, que pateix una malaltia ocular de naixement, ha pujat al capdamunt del podi després de la seva plata a Londres 2012, llavors a la prova de 1.500 metres. El seu esperit de superació i la decisió de canviar d'especialitat s'han vist recompensades a Rio. Al 2015, de fet, es va proclamar subcampiona del món. El seu és el novè primer lloc de la delegació paralímpica espanyola durant la cita brasilera. En la categoria T46 per a discapacitats físics, l'atleta marroquí resident a Catalunya Abderrahman Ait ha repetit la plata de Londres amb un temps de 2 hores, 26 minuts i 54 segons. L'or l'ha guanyat el xinès Chaoyan Li.

El València perd i és el nou cuer de la Lliga

Una setmana més, el València ha tornat a caure a la Lliga Santander. En aquesta ocasió ho ha fet al camp de l'Athletic Club (2-1), molt superior, en un partit que ha començat amb un gol de Medrán al minut 2. Un doblet d'Aduriz, però, ha capgirat el resultat, condemnant els visitants, que encara no han puntuat aquesta temporada i que ja acumulen sis partits sense guanyar en la competició domèstica. Amb aquest balanç, el pitjor de la seva història, el conjunt dirigit per Pako Ayestarán

Pol Sastre lidera l'abusiu triomf del Fraikin Granollers

El Fraikin Granollers ha sumat aquesta tarda una nova victòria a la Lliga Asobal, refermant la seva condició d'equip a batre després del seu mal debut al Palau Blaugrana. En aquesta ocasió, els homes de Carlos Viver han assaltat la pista d'un fluix Benidorm (16-28), que no ha tingut cap opció de lluitar pels dos punts. La defensa vallesana i l'actuació del seu porter Pol Sastre han dominat, deixant el seu rival en 16 gols (6 a la segona meitat). El lateral portuguès Jorge Da Silva ha tornat a ser el màxim golejador del conjunt visitant (7 gols) al costat de Marc Cañellas (4).

Zeljko Obradovic, a Badalona

Vint-i-cinc anys després de la seva inauguració amb un partit entre la Penya i l’Aris de Salònica, el Palau Olímpic de Badalona acollirà avui (20 hores) un amistós entre el Divina Seguros Joventut i el Fenerbahçe de Zeljko Obradovic. El club verd-i-negre aprofitarà l’esdeveniment per presentar l’equip i el seu nou patrocinador amb una festa en què els aficionats podran conèixer les cares noves de la temporada (18.30 hores).

Nico Rosberg guanya el GP de Singapur i es situa líder del Mundial de Fórmula 1

Nico Rosberg ha recuperat el lideratge del Mundial de Fórmula 1. El pilot alemany ha guanyat el Gran Premi de Singapur i ha aprofitat que el seu company d'equip i fins aquest diumenge líder de la competició, Lewis Hamilton, ha estat tercer, per pispar-li la primera posició. Segon ha acabat Daniel Ricciardo, que gràcies a l'estratègia ha donat emoció a les últimes voltes de la cursa, esgarrapant volta a volta segons respecte a Rosberg. L'australià ha arribat a veure l'alemany, però no ha pogut lluitar amb ell pel triomf. Tercer ha acabat Lewis Hamilton, que ha hagut de defensar el podi davant d'un Kimi Räikkönen que ha lluitat fins al final i que finalment ha estat quart. Sebastian Vettel, que ha arrencat últim, ha fet una gran remuntada per acabar cinquè

Carles Castillejo i Laia Andreu, guanyadors de la Cursa de la Mercè 2016

Carles Castillejo, amb un temps de 29.59, i Laia Andreu, que ha aturat el crono en 35.37, han estat els guanyadors en categoria masculina i femenina de la 38a edició de la cursa de la Mercè.

A les 9.30 hores del matí han pres la sortida 9.768 corredors (2.746 dels quals eren dones) sobre un total de 12.475 inscrits. Tots ells han fet front als 10 quilòmetres dels que constava la cursa, que resseguia els carrers de Barcelona.

Mor el ciclista iranià Bahman Golbarnezhad mentre competia als Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro

El ciclista de l'Iran Bahman Golbarnezhad ha mort la matinada d'aquest diumenge com a conseqüència d'un accident que ha patit mentre competia en la prova de ciclisme en carretera de la categoria C4-C5 dels Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro.

Golbarnezhad h patit l'accident després de sortir-se de la carretera i ha estat evacuat ràpidament a un hospital de Rio de Janeiro, on ha mort a la Unitat de Cures Intensives.

El ciclista català Ignacio Ávila i el seu guia Joan Font es pengen la plata a l'esprint a Rio

El tàndem català de ciclistes format per Ignacio Ávila i el seu pilot, Joan Font, s'ha penjat la medalla de plata a la prova de ruta masculina B. Els catalans han acabat segons en un emocionant esprint final en què s'ha acabat imposant la paralla holandesa formada per Vincent ter Schure i Timo Fransen. I és que els dos tàndems han arribat a la meta amb el mateix temps: 2:26.33.

"La cursa ha anat molt bé. Al final hem anat una mica justos, però estem molt satisfets de la nostra actuació a Rio", han dit els catalans després de guanyar la medalla de plata. El podi l'han completat els britànics Steve Bate i Adam Duggleby.

Gerard Descarrega es penja l'or en els 400 metres

El català Gerard Descarrega ha aconseguit la seva primera medalla d'or en uns Jocs Paralímpics. Ho ha fet a Rio de Janeiro, els seus segons jocs, en la prova dels 400 metres llisos al costat del seu guia, Marcos Blanquino Expósito.

Descarrega ha completat la prova amb un temps de 50.22, només 16 centèsimes menys que el brasiler Felipe Gomes. El podi l'ha completat l'alteta de Namibia Ananias Shikongo.

Plata històrica per a la selecció espanyola de bàsquet en cadira de rodes

La selecció espanyola de bàsquet en cadira de rodes s'ha penjat aquesta matinada la medalla de plata en els Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro. El combinat estatal, amb els catalans Jordi Ruiz (7 punts) i Jaume Llambí, ha perdut la final contra els Estats Units (52-68). El partit ha estat molt igualat i s'ha decidit en l'últim quart.

El Reus elimina el Barça Lassa i disputarà la final de la Supercopa

El Reus Deportiu La Fira disputarà aquest diumenge (18.00 hores) la final de la Supercopa d’Espanya d’hoquei patins en eliminar aquesta nit el Barça Lassa (3-2). El conjunt tarragoní, molt reforçat aquest estiu, s'ha imposat al vigent campió gràcies a un 'hat-trick' de Raul Marín, que ha fet inútils els gols de Matías Pascual i Pablo Álvarez. El rival dels amfitrions del torneig serà el Liceo de la Corunya, que ha superat el Club Patí Vic (4-2) en la primera semifinal.

Toni Pérez ha marcat el primer gol dels gallecs, però Sergi Llorca, als 23 minuts, ha empatat. A la segona part, amb els dos equips amb les 10 faltes fetes, el quadre català ha desaprofitat les seves ocasions i Josep Lamas ha marcat el 2-1 de falta directe. Torres ha fet el 3-1 després d'un penal fallat pel Vic, però els osonencs no s'han rendit i Roger Presas ha fet el 3-2 als 42 minuts. Al darrer minut, Carlo Di Benedetto ha sentenciat amb el 4-2.

El Reus guanya i se situa tercer de la Lliga 123

Si el Nàstic no coneix la victòria, el CF Reus Deportiu no sap què és perdre a la Lliga 123. El conjunt dirigit per Natxo González ha sumat aquesta nit un nou triomf davant el Cadis (1-0) i ja és tercer en la taula de classificació. Els catalans, superiors, han hagut de patir per endur-se els tres punts. El partit, de fet, s'ha resolt al minut 81 gràcies a Fran Carbia, que ha vist porteria gràcies a una bona rematada creuada amb el peu esquerre.

El braç d'Andersson i Gonzalo aturen el Naturhouse

El Barça Lassa d'handbol segueix sense ensopegar dos cops amb la mateixa pedra i ha superat aquesta tarda el Naturhouse a la Rioja, escenari de la seva última derrota a la Lliga Asobal (22-24). Tres anys d'imbatibilitat, de golejades i d'actuacions menys brillants però igualment treballades, com la d'aquesta jornada. Els homes de Xavi Pascual han hagut de suar en el primer test del curs amb color, format i disfressa de Lliga de Campions, el termòmetre real que examina el seu nivell. Lasse Andersson (7 gols) i Gonzalo Pérez de Vargas (40% d'efectivitat en aturades) han estat els més destacats del partit. Llegeix la crònica sencera de Gonzalo Romero.

L'Atlètic també guanya amb una 'maneta'

Si el Barça ha superat 1-5 al Leganés, l'Atlètic de Madrid, tercer classificat de la Lliga Santander i proper rival dels blaugranes, no ha volgut ser menys. Els matalassers han signat una 'maneta' davant l'Sporting (5-0), que s'ha vist clarament superat pel plantejament ofensiu de Diego Pablo Simeone. El tècnic argentí, trencant amb el seu estil i trajectòria, ha apostat per un onze amb set homes de perfil atacant, amb Griezmann i Gameiro com a homes més avançats. Els dos han vist porteria, en el cas del francès per partida doble. La festa anotadora l'ha completat Fernando Torres, que ha sortit a la gespa durant la segona meitat i ha tingut temps de fer un doblet.

El Nàstic cau al camp del Numància i segueix sense conèixer la victòria

El Nàstic ha encadenat una jornada més sense conèixer la victòria a la Lliga 123. Després de tres empats i una derrota, el conjunt dirigit per Vicente Moreno no ha pogut sumar els tres punts al camp del Numància (1-0). Els de Sòria s'han imposat gràcies a un solitari gol de Manu del Moral, al minut 15. El davanter ha transformat, de cap, una bona centrada de Nacho davant la confusió de la defensa rival. Els tarragonins no han sabut aixecar el resultat i han acabat amb 10 jugadors sobre la gespa per l'expulsió de Sergio Tejera (84').