Polèmica

La presumpta assetjadora del protagonista de 'Mi reno de peluche' ataca la sèrie: "La víctima soc jo"

El 'Daily Mail' ha entrevistat la dona, que es vol mantenir en l'anonimat

BarcelonaMi reno de peluche és l'última sensació de Netflix. La ficció, que actualment ocupa la primera posició de les sèries més vistes de la plataforma arreu del món, està escrita i protagonitzada per Richard Gadd, que hi explica la història real d'assetjament que va patir durant anys, quan una dona va arribar a enviar-li 41.000 e-mails, més de 700 tuits, un centenar de cartes i 350 hores de missatges de veu. Tot i que l'actor i creador ha demanat als espectadors que no especulin sobre la identitat de l'assetjadora, aquest cap de setmana el Daily Mail ha publicat una entrevista a una dona que assegura ser la inspiració de la Martha (Jessica Gunning), la persona que fa la vida impossible al protagonista de la sèrie. L'entrevistada, que ha parlat amb el tabloide sota la condició de l'anonimat, assegura que Gadd menteix i que és ell qui l'assetja a ella. "Jo soc la víctima. Ha escrit una maleïda sèrie sobre mi", remarca.

Inscriu-te a la newsletter Sexe, televisió i rics en guerraTotes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Arran de l'èxit de la sèrie, la dona diu que està valorant emprendre accions legals contra l'actor. A més, afirma que el guió de la sèrie és una eina de "bullying televisiu contra una dona gran per aconseguir fama i diners" i remarca que, tot i que a la sèrie no es revela la seva identitat real, ha rebut "amenaces de mort online i assetjament" per part dels seguidors de Gadd.

Cargando
No hay anuncios

Mi reno de peluche està catalogada com una sèrie basada en fets reals, malgrat que el creador utilitza noms ficticis tant per al protagonista, que és una versió ficcionada d'ell mateix, com per a la resta de personatges. L'actor i humorista va explicar per primera vegada la seva experiència com a víctima d'assetjament en un monòleg que va estrenar al Fringe, el festival de teatre d'Edimburg, el 2019, quan ja feia dos anys que havia aconseguit aturar la seva assetjadora. Dos anys després, el 2021, Netflix li va encarregar l'adaptació televisiva de l'espectacle. L'escocès va detallar abans de l'estrena de la sèrie que no pot explicar la seva història de manera exacta per qüestions legals i artístiques i va remarcar que ha hagut de prendre certes mesures de protecció.

Malgrat que ha deixat clar en nombroses ocasions que el que es veu a la sèrie és una versió ficcionada de la seva experiència real, alguns espectadors no han pogut evitar intentar esbrinar la identitat real de la presumpta assetjadora. Això ha obligat Gadd a fer un prec a l'audiència: "Si us plau, no especuleu sobre qui podria ser qualsevol d'aquestes persones a la vida real. Aquest no és l'objectiu de la nostra sèrie".