Política01/08/2017

"Dos mesos per defensar la democràcia": Òmnium comença la campanya per l'1-O

L'entitat fa públic un vídeo que denuncia l'actitud autoritària de l'Estat

Ara

BarcelonaSi veus aquest contingut des d'una aplicació digital, fes clic aquí per veure el vídeo

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara fa tres setmanes Òmnium Cultural va posar en marxa 'Crida per la Democràcia', una campanya pensada per denunciar l'actitud del govern espanyol amb Catalunya i per defensar el referèndum com l'eina democràtica que ha de permetre solucionar el conflicte català. En el marc d'aquesta campanya, i quan falten dos mesos justos per a l'1-O, Òmnium ha publicat aquest dimarts un vídeo on fa una crida als ciutadans a "defensar la democràcia" davant els atacs del govern espanyol.

Cargando
No hay anuncios

El vídeo s'obre amb unes declaracions de Mariano Rajoy afirmant que ni pot ni vol permetre un referèndum, i continua amb Sáenz de Santamaría afirmant, amb el seu to habitual, que l'Estat espanyol només necessita 24 hores per aturar qualsevol iniciativa de les institucions catalanes encaminades a consultar la ciutadania. L'últim a intervenir és el ministre portaveu del govern espanyol, que amenaça de retirar el FLA amb l'argument que els diners dels espanyols no es poden fer servir per a un referèndum.

El vídeo s'acaba amb imatges de la caserna de la Guàrdia Civil a la Travessera de Gràcia de Barcelona, que els últims dies han sigut escenari de diversos interrogatoris a càrrecs públics i fins i tot persones de la societat civil, com Joan Ignasi Elena, expresident del Pacte Nacional pel Referèndum.