Política09/11/2014

El ministre de Justícia compareix per TVE i deixa la resta de mitjans fora

Fonts del ministeri admeten que no hi ha hagut preguntes per no desvirtuar el missatge de fons

Joan Rusiñol

MadridFet insòlit. Mentre els periodistes de diversos mitjans, entre ells l'ARA, esperaven a la porta del despatx del ministre de Justícia, Rafael Catalá, per assistir a una compareixença sobre el 9-N -convocada per a les 21:00- ell ha comparegut en exclusiva i en directe només per TVE. La premsa havia sigut avisada de forma ràpida i, segons fonts del ministeri, en un primer moment estava previst fins i tot admetre un parell de preguntes, en un format de roda de premsa breu.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les compareixences sense preguntes són habituals però mai només per un mitjà de comunicació. Entre els que esperaven una compareixença -finalment inexistent- n'hi havia de privats però també de públics. Entre ells, l'agència EFE i RNE.

Cargando
No hay anuncios

Un portaveu del ministeri s'ha justificat després afirmant que no hi havia hagut cap voluntat de deixar ningú fora, malgrat que hi havia una desena de professionals de la informació esperant a escassos cinc metres. Ha argumentat que TVE ja oferia senyal de televisió als altres canals. Ara bé, durant la conversa, ha admès que havien renunciat a admetre preguntes per no "desvirtuar" el missatge governamental.