Política01/02/2013

ERC creu que l'estat propi no serà el paradís però que es construirà "des de la democràcia i la transparència"

Alfred Bosch valora positivament la cimera proposada per Artur Mas però reclama "una regeneració de la vida política" i depurar responsabilitats en els partits amb sospitosos

Efe

BarcelonaERC ha valorat aquest divendres positivament la cimera convocada pel president de la Generalitat, Artur Mas, per analitzar noves mesures contra la corrupció, i ha demanat a tots els partits que procurin la "màxima transparència" perquè "se sàpiga tot" i "s'assumeixin les responsabilitats que faci falta". Segons ha indicat en una roda de premsa el portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, "tot allò que sigui dialogar és positiu i adequat, és el que li toca fer al president d'un país, motiu pel qual veiem bé" la reunió. "Millor ens sembla, no obstant això, l'afirmació realitzada per Mas sobre que s'ha de buscar la màxima claredat i transparència, a fi que se sàpiga tot", i que s'assumeixin totes les responsabilitats", ha afegit Bosch.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ERC considera que l'objectiu ha de ser que es produeixi "una regeneració de la vida política", segons Bosch, i això passa per depurar responsabilitats "en els partits que tenen dirigents investigats o implicats en casos de corrupció". En qualsevol cas, Esquerra "espera i desitja" que l'assumpte de la corrupció "no entorpeixi el procés d'autodeterminació iniciat, perquè el poble català ens ha demanat que ho emprenguem -ha apuntat Bosch-, i ERC mantindrà aquest criteri i considera que prosseguir el procés pot formar part de la solució". "No dic que la independència sigui el Shangri-la (paradís) -ha puntualitzat- però sí que ens pot permetre resoldre alguns problemes derivats de la falta de recursos i que no tinguem un estat propi, i estem convençuts que si la gent vol una república catalana, aquesta serà construïda des de la democràcia i la transparència".