Álvarez de Toledo busca un candidat anti-Colau

BarcelonaCayetana Álvarez de Toledo és un personatge que fascina el públic del Círculo Ecuestre barceloní. Sempre que poden la conviden, encara que els renyi per no haver fet prou contra el Procés, i sempre, després de la seva prèdica, es queden igual: i ara què? A qui hem d'ajudar? A qui hem de votar? Qui representa les idees que, com punyals afilats planant sobre la sessió, defensa amb vehemència l'encara diputada per Barcelona del PP? I és que Álvarez de Toledo va per lliure; tant, que ha fet un llibre, Políticamente indeseable (Ediciones B), on deixa els líders del seu partit com un drap brut.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però aquest dilluns es nota que no ha vingut a fer sang amb Casado o García-Egea a Barcelona, sinó a explicar, per enèsima vegada, el seu pla per derrotar l'independentisme o, com ella diu, el "nacionalpopulisme". I ho fa amb dos missatges concrets. El primer: cal buscar un "gran candidat" a l'Ajuntament de Barcelona que acabi amb la "degradació, brutícia i inseguretat" que a parer seu representa Ada Colau. El públic l'escoltava pensant: "Però si vam buscar un ex primer ministre de França i va fer el ridícul!" Però per a Álvarez les pròximes municipals han de ser un "punt d'inflexió" per a Barcelona. I quin ha de ser el missatge polític d'aquest candidat? Molt fàcil. Copiar tot el que fa el Madrid d'Isabel Díaz Ayuso. "Barcelona era el lloc de moda a Europa i als Estats Units i ara ho és Madrid, i això no és perquè sí, és perquè s'hi apliquen polítiques de llibertat". És en aquest punt, quan es parla d'abaixar impostos, que el públic assenteix amb el cap amb més entusiasme.

Cargando
No hay anuncios

El segon gran missatge és que no s'ha de confiar en els cants de sirena del catalanisme moderat, allò que ella anomena "experiments de catalanisme 3.0", que no venen a ser més que una actualització del pujolisme de tota la vida. Es refereix al nou partit Centrem, liderat per Àngels Chacón i on ha anat a parar l'antic company d'Álvarez de Toledo en la gènesi de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch.

I finalment explica una cosa que és tota una veritat immutable de la política. Sense diners no es pot fer res. Per tant, Álvarez de Toledo anima els assistents a "enfortir la meitat constitucionalista de Catalunya amb diners". Es tracta de finançar, per exemple, mitjans de comunicació o entitats com l'Assemblea per una Escola Bilingüe d'Ana Losada, amb la idea de guanyar no demà, però sí a llarg termini. "Aquest és un pla que no s'ha aprovat mai; l'altre, el diàleg i apaivagament, sol ser claudicació".

Cargando
No hay anuncios

Al final de l'acte els fans de l'autora s'acosten cerimoniosament perquè els signi el llibre, i els més joves demanen una foto. Una senyora s'acosta i li diu la frase que resumeix l'estat d'ànim general: "Ai, Cayetana, sempre estic molt d'acord amb tot el que dius, però és tan difícil..."