Política02/12/2016

Els Anticapitalistes de Podem portaran la seva pròpia llista a l'Assemblea Ciutadana

Aposten, però, per tenir un debat d'idees abans que una discussió sobre les cares que han de dirigir el partit

Efe

MadridEl corrent Anticapitalistes de Podem es prepara per a la carrera de fons que conclourà en l'Assemblea Ciutadana estatal del partit lila, prevista a inicis de l'any que ve. De moment, s'inclina per presentar la seva pròpia llista, sense integrar-se en la que lideri Pablo Iglesias.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els anticapitalistes, que compten a les seves files amb dirigents com la secretària general a Andalusia, Teresa Rodríguez; l'alcalde de Cadis, José María González 'Kichi'; o l'eurodiputat Miguel Urbán, volen fer valer el seu pes a Vistalegre II, es preparen per moure fitxa i assenyalar la direcció que creuen que ha de prendre aquesta assemblea, segons fonts properes a aquest sector.

Cargando
No hay anuncios

Carrer o institucions, el pols de PodemSón conscients que Iglesias pensa en una llista d'"integració" que agrupi totes les sensibilitats de Podem, inclosos els anomenats "errejonistas" i els "anticapitalistes", però aquests últims no es deixaran seduir fàcilment, apunten les fonts consultades per Efe.

Es veuen reforçats pels últims processos interns celebrats a diferents comunitats, com a Madrid, on finalment el candidat considerat oficialista Ramón Espinar va vèncer en les primàries, encara que la més votada va ser Isabel Serra, membre de anticapitalistes. I a Andalusia va arrasar en les primàries Teresa Rodríguez, que reclama una organització federal del partit a l'estil del PSC i el PSOE.

Cargando
No hay anuncios

De moment, els anticapitalistes s'inclinen per anar a Vistalegre II també amb els seus propis documents. El seu model passa primer per debatre sobre el model polític i organitzatiu del partit, i després, per separat, el procés per escollir a la direcció, sense vincular la discussió de les idees al de les cares.