En directe
16/03/2022

Rius, sobre les declaracions de Rufián: "Esperem que ERC rectifiqui"

El nou portaveu de Junts avança que iniciaran aviat una auditoria per analitzar l'acció de govern d'ERC

Rius titlla la taula de diàleg de "silenciadora" perquè permet a Sánchez dir que el conflicte s'ha resolt

El portaveu de JxCat, Josep Rius, ha titllat la taula de diàleg com "la taula del silenci i silenciadora" perquè Pedro Sánchez "l'aprofita per anar pel món i dir que el conflicte s'ha resolt i s'ha normalitzat, quan l'independentisme ha arribat fins al 52% i el 70% de la població catalana continua defensant el referèndum". "Per anar a la taula de diàleg cal tenir una posició de força i ara mateix és de partits, perquè una part del Govern no hi és", ha denunciat abans de lamentar la manca d'un calendari i d'una estratègia unitària a l'independentisme.

Rius diu que Puigdemont vol tornar a Catalunya per culminar la independència

El vicepresident de JxCat, Josep Rius, ha dit que si el pronunciament del TJUE és favorable a Carles Puigdemont, l'expresident té la intenció de tornar a Catalunya. "Vol continuar el que vam fer l'octubre del 2017 perquè és un president a l'exili", ha assenyalat. Sobre el congrés nacional del partit, Rius ha apuntat que se celebrarà al juliol i ha dit que no s'ha tractat la renovació de la direcció.

Rius diu que no veu "mala praxi" en el fraccionament de contractes a la ILC que va fer Borràs quan n'era la presidenta

El portaveu de JxCat, Josep Rius, ha dit que l'article 25 del reglament del Parlament és "controvertit", però que quan es dictamini l'obertura del procés judicial contra Laura Borràs analitzaran com actuar quan aquest article obliga la mesa a suspendre qualsevol diputat a qui s'obri un judici oral per corrupció. "No hi veiem mala praxi", ha dit en qualsevol cas sobre el fraccionament de contractes quan presidia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Rius ha dit que la causa contra Borràs i els suposats vincles amb Rússia busquen "debilitar i dividir l'independentisme".

Rius, sobre les declaracions de Rufián: "Esperem que ERC rectifiqui"

El portaveu de JxCat, Josep Rius, ha desqualificat les declaracions que va fer aquest dimarts el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, avalant els contactes entre persones properes a Puigdemont i l'entorn de Putin. "Són paraules molt greus i desafortunades i més quan ve d'un partit que és soci de govern. Exigim una rectificació", ha dit el també vicepresident de la formació. "Són unes paraules que han sonat malament a tot l'independentisme i esperem que ERC rectifiqui", ha afegit abans d'apuntar que podria ser "una cortina de fum" per silenciar la vaga general del sector de l'educació.