En directe
En directe
05/01/2016

La compareixença d'Artur Mas, en directe

El president en funcions compareix al Palau de la Generalitat dos dies després del 'no' definitiu de la CUP a la seva investidura

Francina Bosch

S'acaba la compareixença d'Artur Mas. Gràcies per haver-la seguit amb nosaltres

Mas insisteix: "Si no hi ha més remei, dilluns hauré de signar, inevitablement, el decret de noves eleccions. D'aquí al dilluns encara hi ha marge, encara que petit"

Mas en castellà: "Hem ofert moltes coses, i res ha sigut suficient perquè la CUP digui 'sí'. A cada nou oferiment, la CUP ha dit sempre 'no'"

Mas respon ara les preguntes dels periodistes en anglès i en castellà

Mas: "No és un problema entre CDC i la CUP. Tota la negociació s'ha fet des de Junts pel Sí"

Mas: "Saben que estava i estic disposat a que la presidència de la Generalitat s'exerceixi d'una manera diferent de com s'ha exercit fins ara, però mai traspassant la línia de la dignitat que correspon a una institució com aquesta"

Mas assegura que no s'ha plantejat buscar un acord d'investidura amb cap altre partit que no sigui la CUP

Mas bromeja amb el fet que la roda de premsa s'està allargant i no hi haurà temps "d'anar a tirar la carta als Reis d'Orient": "A mi em volen destronar, però els reis són els reis"

Mas: "El problema de fons és que es vol fer la gran revolució a Catalunya amb 10 diputats. El país sencer no és això, i la majoria no vol això"

Mas reconeix que la declaració rupturista del Parlament hauria tingut més sentit si s'hagués fet després de tenir un Govern ferm. Tanmateix, assegura que es va fer així per imposició de la CUP i amb l'objectiu d'"estovar" un acord que es preveia complicat.

Mas: "Si anem a noves eleccions haurem de veure en quin format s'hi va. No és el mateix si vas sol o si vas al costat de molts, que requereix consensuar un programa"

Mas: "Baños ha plegat, al meu entendre, per coherència i per dignitat"

Mas no confirma si tornarà a ser candidat en unes noves eleccions

Mas: "No hi ha marge de maniobra. Si no hi ha acord, dilluns s'han de convocar eleccions sí o sí. Si hi ha marge per l'acord, perfecte, oli en un llum. Però no a qualsevol preu"

Mas: "D'aquí a diumenge estic totalment disponible si hi ha alguna cosa de la qual parlar que permeti salvar el procés"

Mas: "Comptàvem amb la brutalitat de l'Estat espanyol, però no que des de dins es posessin bastons a les rodes"

Mas: "Va costar vuit mesos fer Junts pel Sí, però es va fer. I vaig anar de quart. Qualsevol altre president hauria volgut anar primer"

Mas insisteix: "La meitat de la CUP no pot esperar que les seves condicions siguin imposades de la manera que ho han intentat imposar. Això es carrega el procés"

Mas insisteix que ell no pensa cedir la presidència: "quan Junts pel Sí diu que no pot fer noves concessions ho inclou tot"

Mas: "Avui encara no som en l'escenari de noves eleccions. Fins al diumenge tenim temps"