En directe
En directe
22/06/2015

Directe: Entrevista a Artur Mas

Hores després de la remodelació del Govern com a conseqüència de la crisi entre Convergència i Unió, i dos dies després que donés a conèixer la seva proposta pel 27-S, el president Mas dóna la seva primera entrevista.

Gràcies per seguir-la en directe a l'Ara.cat. Bona nit

Acaba aquí l'entrevista de Mònica Terribas al president Mas

Mas: "Anar per separat no és el millor. Si no pot ser, anirem endavant"

Mas: "Contra Espanya no tinc res, però l'estat espanyol es comporta amb Catalunya de forma poc respectuosa, retalla l'autogovern, li hem de donar les gràcies perquè ens donen crèdit amb els nostres impostos"

Mas: "Si guanyem se'ns obre un horitzó"

Mas: "Si la gent diu que no, no em sentiré un perdedor. Perdre és no fer-ho"

Mas: "Defenso una opció, però les respecto totes, i la millor manera de respectar-les és fer que la gent prengui la decisió de si volen que aquest país sigui sobirà, com Àustria o Dinamarca"

Mas: "Churchill deia 'no serem jutjats per les crítiques dels nostres oponents, sinó per les conseqüències dels nostres actes. Sé que les crítiques dels oponents les tindré de totes formes, però espero que se'm jutgi per les conseqüències dels nostres actes"

Mas: "He fet tot l'humanament possible"

Mas: "Si hi ha una majoria a favor de la independència, i negociem amb l'estat espanyol nosaltres hem d'assumir part del deute de l'estat. Però això si les coses anessin de bon rotllo"

Mas: "El deute de la Generalitat és un 30% del que produeix Catalunya cada any. El límit de la UE és el 60%. Espanya està al 100%"

Mas: "Qui va començar a retallar? El partit socialista, Zapatero, Montilla, el tripartit. Les coses s'han de pagar cada mes. Els hospitals es paguen, les residències de gent gran es paga, el transport públic. Abans no tenien més diners, però tenien crèdit, van acumular crèdits i deutes, i s'han de pagar".

Mas: "Hem privatitzat algunes coses per no haver de retallar més"

Mas: "Si hem privatitzat alguna cosa, per què ha sigut?"

Mas: "He hagut de retallar. A mi no em fa cap il·lusió"

Mas: "Si tots estem a favor d'acabar amb la desigualtat, el problema és saber si tenim els instruments i els recursos per fer-ho"

Mas: "No cal que ens donin el Fons de Liquiditat i que nosaltres haguem de donar les gràcies cada mes. El que cal és que nosaltres recaptem els impostos"

Mas: "El que costa no són les estructures administratives, sinó tenir les teves pròpies lleis"

Mas: "Ficar la por als pensionistes és tan fàcil com deshonest"

Mas: "Espanya és incapaç de generar nivells d'ocupació com els de la UE. Crec que Catalunya pot ser diferent"