CANVI DE CICLE
Política06/10/2012

Mas troba "inconcebible" que un país com Catalunya hagi "d'estar pendent" de si pot pagar a final de mes

El president de la Generalitat demana una gran majoria social el 25-N i reclama "democràcia, majoria social i convivència" contra la campanya de la por iniciada arran del gir cap a l'estat propi

Oriol March

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest matí, des del XVII congrés de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), que "si del proper 25-N en surt una majoria dèbil, el projecte català pot quedar coix". En aquest sentit, Mas ha cridat a aconseguir una gran majoria social cap a l'estat propi i ha renunciat a seguir "transformant" Espanya després de "múltiples intents fallits". "Cal estar en peu d'igualtat amb l'Estat, perquè si no, som uns subordinats", ha apuntat el president.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de govern s'ha referit a la campanya de la por iniciada pels estaments espanyols contra el gir cap a l'estat propi. "Us recepto democràcia, majoria social, convivència, paciència i que us mossegueu la llengua", ha recomanat Mas als assistents. "Som a Europa des de fa més de 1.200 anys", ha assegurat en referència als empresaris recelosos amb el canvi de cicle polític.

Cargando
No hay anuncios

El president de la Generalitat ha valorat com a "inconcebible" que un país com Catalunya, que aporta una cinquena part de la riquesa del territori espanyol i que concentra un 28% de les exportacions, hagi "d'estar pendent" de si pot pagar amb "més o menys comoditat" a final de mes, en relació amb el fons de liquiditat que encara no ha arribat de Madrid.