POLÍTICA
Política24/04/2012

El Govern rebutja la proposta fiscal del PPC perquè no dóna a Catalunya la clau

Homs considera el plantejament dels populars "incompatible" amb el pacte fiscal i retreu que "sembla mentida" que els seus coreligionaris del País Basc o Navarra no defensin el mateix

Efe

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha rebutjat la proposta fiscal plantejada pel PP de Catalunya aquest dimarts, ja que no donaria a la Generalitat la clau de les finances catalanes ni un finançament veritablement diferenciat del règim comú.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el marc de la seva ponència congressual el portaveu dels populars, Enric Millo, ha presentat la seva proposta d'"autonomisme diferencial" i ha advocat per un finançament "singular" per a Catalunya on el Govern tingui una participació important en la gestió dels impostos, encara que sense aplicar una excepció a la llei orgànica de finançament de les comunitats autònomes (LOFCA).

Cargando
No hay anuncios

Per Homs, "és evident" que la proposta del PPC "no és compatible" amb el pacte fiscal plantejat pel Govern i que pretén que la Generalitat recapti i gestioni tots els impostos que es paguen a Catalunya. També ha recriminat el seu plantejament dient que "sembla mentida que no defensin el mateix aquí que els seus coreligionaris del País Basc o Navarra".