Política03/04/2018

Protecció de Dades troba irregularitats en el tractament de dades del departament de Treball i l'Agència Tributària de Catalunya

Ha obert dos expedients sancionadors després d'una investigació per una denúncia de Vox arran de les declaracions de Santi Vidal

Acn

BarcelonaL'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha obert dos procediments sancionadors a l'Agència Tributària de Catalunya i al departament de Treball, Afers Socials i Famílies, arran de la denúncia de Vox després de les declaracions de Santi Vidal i Lluís Salvadó sobre l'obtenció d'informació fiscal. Fonts de l'APDCAT han explicat a l'ACN que precisament pel suposat tractament il·lícit de dades al voltant de l'1-O, s'ha suspès la intervenció per la coincidència de la investigació del jutjat número 13 de Barcelona, ja que hi ha prioritat penal en aquests casos. Tot i això, de les indagacions de l'Autoritat, s'han detectat algunes irregularitats en el tractament de dades.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, pel que fa a l'Agència Tributària de Catalunya, se li imputa haver conservat dades fiscals proporcionades de forma voluntària el 2012/2013 més enllà del termini establert, cosa que no es considera "ni adequat ni pertinent". També es fa esment a la contractació sense el contracte pertinent d'una empresa per al trasllat i custòdia de dades, així com una gestió "deficient" de les contrasenyes.

Cargando
No hay anuncios

Al departament de Treball, Afers Socials i Famílies, les primeres investigacions de l'APDCAT assenyalen que es van transmetre dades a l'Agència Tributària espanyola a través de l'Agència Tributària de Catalunya també sense el contracte pertinent amb l'Autoritat que garanteix els procediments adequats.

Aquest és el primer pas de tot un procés que pot allargar-se un màxim de sis mesos. Els departaments afectats poden presentar al·legacions en aquests moments. Si l'APDCAT conclou que es van cometre infraccions, s'obligarà l'administració a prendre les mesures correctores pertinents, però no hi haurà sanció econòmica, ja que per a l'administració no es preveu aquest tipus de multa.