Política05/06/2019

Bosch reivindica en 14 mitjans europeus la "legitimitat" de Puigdemont, Comín i Junqueras com a eurodiputats

El conseller afirma en un article publicat simultàniament per diversos diaris europeus que són "representants legítims elegits democràticament"

Acn

BarcelonaEl conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha publicat un article aquest dimecres en 14 mitjans europeus per reivindicar la legitimitat de Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras com a "representants legítims elegits democràticament". En el mateix sentit, Bosch adverteix que la "legitimitat" del Parlament Europeu podria "posar-se a prova" el dia 2 juliol quan es constitueixi el nou hemicicle, en cas que no se'ls permeti ser presents al Parlament per ocupar els seus escons.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el mateix sentit, el conseller insisteix que, si no poden ser eurodiputats, Europa no només "haurà perdut tres membres actius i proeuropeus", sinó també "una altra oportunitat de mostrar al món que és un espai de llibertat, democràcia i suport dels drets fonamentals".

Cargando
No hay anuncios

En el text, Bosch apunta que Catalunya "ha estat sempre un soci compromès i de confiança en la construcció del projecte europeu". "Com a demòcrates, hem d'exigir que a tots aquells que han guanyat legítimament el seu escó se'ls permeti representar els ciutadans", ha recalcat.

Per a ell, negar drets polítics a membres electes "no encaixa amb una democràcia europea moderna". Així, explica que l'escenari que s'obre ara amb la pròxima legislatura europea "no és nou" a l'Estat i recorda que el Congrés i el Senat han suspès cinc membres electes: Jordi Sànchez, Josep Rull, Jordi Turull, Oriol Junqueras i Raül Romeva.