Política21/12/2014

Bosch reafirma l'oferta a Mas: "Ser generosos és una aposta guanyadora"

Bosch reivindica l'obertura a altres sensibilitats mentre que Rovira demana a la militància que sigui "agosarada" per assolir més "transparència" en les institucions

Efe

BarcelonaEl candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch, ha reafirmat avui l'oferta d'ERC al president Artur Mas, de cedir-li la presidència de la Generalitat en la pròxima legislatura encara que CiU no guanyi les eleccions, i ha apuntat que "ser generosos és una aposta guanyadora". Tot i que "pot semblar un sacrifici", Bosch ha afirmat que "és un guany" perquè "ens fa créixer, ens fa ser més oberts, més capaços".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A l'acte de clausura d'unes Jornades Municipalistes organitzades per ERC a Barcelona, Bosch ha reafirmat l'oferta llançada ahir a Mas pel líder del seu partit, Oriol Junqueras, de cedir-li la presidència d'un govern d'unitat encara que CiU no guanyés unes eventuals eleccions autonòmiques de tipus plebiscitari i sí ho fes Esquerra.

Cargando
No hay anuncios

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona i actual portaveu del seu partit al Congrés dels Diputats, ha demanat als assistents a les jornades municipalistes que treballin per "fer caure els obstacles i el mur", en una clara al·lusió al discurs de Pablo Iglesias, a Barcelona. El líder de Podem havia afirmat que el seu propòsit "no és aixecar murs, sinó construir ponts", una declaració que Bosch ha replicat afirmant que ERC "és l'esquerra que fa caure murs, no la que els erigeix".

Segons Bosch, el que no desitja ERC "és erigir un mur amb els bons, dient que fora estan els altres", sinó que volen "fórmules integradores, àmplies, sumes que sumin". Per aconseguir aquest objectiu, ha afegit, "caldrà derruir alguns murs" i atreure "totes les sensibilitats, fins i tot guanyant menys".

Cargando
No hay anuncios

En el mateix acte, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha posat de relleu que Barcelona "ha de ser pionera i atrevida" per exportar a altres municipis "institucions que posin en mans de les persones qüestions com la transparència". "Fan falta ajuntaments amb parets de vidre", ha dit la 'número dos' d'ERC abans d'afegir: "tenim el canvi molt a prop, i aquest comença per la capital".