Política26/11/2013

PP i Ciutadans insten el Govern a tancar el CAC

Els dos partits denuncien "la instrumentalització" de l'ens per part de l'executiu català

òscar Gelis

BarcelonaEl portaveu adjunt del PP, Santi Rodríguez, ha instat el Govern a tancar el Consell de l'Audiovisual de Catalunya, "per l'ús partidista que n'està fent el govern de la Generalitat". També Ciutadans s'ha sumat a aquesta petició després que un informe del CAC encarregat per l'executiu català ha conclòs que Intereconomía i 13TV han equiparat "plantejaments en favor de la independència amb règims totalitaris".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rodríguez ha denunciat que l'organisme ha "malgastat fons públic" en un informe sobre mitjans sobre els quals no té "cap competència" perquè no estan gestionats directament per la Generalitat. "És lamentable que el CAC sigui un organisme que censura", ha afirmat el dirigent popular, que ha afegit que al conseller de la Presidència, Francesc Homs, li agradaria poder "controlar i censurar la informació".

Cargando
No hay anuncios

P { margin-bottom: 0.21cm; } El portaveu parlamentari de Ciutadans, Jordi Cañas, ha denunciat, per la seva banda, la poca objectivitat i instrumentalització del CAC. El diputat ha lamentat que el Govern només s'hagi fixat en "en aquells mitjans de Madrid" i no hagi tingut en compte "tots els mitjans públics i subvencionats de Catalunya que han fet seves expressions com Espanya ens roba o espoli fiscal". Cañas ha reiterat que des de Ciutadans fa temps que es denuncia "l'apologia a l'odi contra Espanya" que es practica des dels mitjans públics catalans i que, al seu parer, el CAC sempre ha passat per alt.

Cañas ha aclarit que es mostra partidari de denunciar la banalització del nazisme, però també la del totalitarisme a la qual considera que estan sotmesos els mitjans de comunicació a Catalunya. Finalment, ha acusat Homs de ser "un aprenent avantatjat dels principis de l'adoctrinament i la propaganda" per vigilar, censurar i manipular "tots aquells mitjans de comunicació que no formin part de la festa separatista".