Política24/01/2012

CiU i PSC obren amb escepticisme un diàleg bilateral per arribar a acords de país

La primera trobada entre convergents i socialistes acaba sense cap acord concret i evita parlar dels pressupostos d'enguany, que ja estan encarrilats amb el PP

Pere Martí

BarcelonaAmb els pressupostos pactats amb el PP, CiU s'ha reunit aquest matí amb el PSC durant una hora i mitja al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). L'objectiu d'aquesta comissió mixta és intentar arribar a grans acords de país en un moment de crisi econòmica greu, tal com van acordar el president de la Generalitat, Artur Mas, i el nou primer secretari del PSC, Pere Navarro, en la primera reunió que van celebrar. La trobada ha servit per fixar quatre línies de treball: el pacte social, el pacte fiscal, el paquet legislatiu i el finançament local. A partir d'ara les dues delegacions, encapçalades per Oriol Pujol i Antonio Balmón, treballaran en aquestes quatre línies amb un calendari de reunions periòdic.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que no s'ha aprofundit en cap tema, les dues formacions veuen amb cert escepticisme una col·laboració en el futur, però si que creuen que poden arribar a acords "puntuals" en temes com la llei electoral, la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el pacte fiscal, tot i que aquest últim aixeca encara recels a les files del PSC perquè CiU no concreta com aconseguir-lo. En tot cas, el que si s'ha pactat és "una mecànica de treball" per estudiar aquests possibles acords.