Política14/09/2015

Ciutadans carrega contra Catalunya Sí que es Pot per aferrar-se al segon lloc

Rivera critica l'ambigüitat de Pablo Iglesias: "Per trair el vot no calien partits nous. Ja hi ha el PSC i ICV"

Gerard Pruna

Santa Coloma de GramenetEn la cursa cap al 27-S hi ha, a més de la disputa entre independentistes i unionistes, una lluita més soterrada per ser segona força entre els partidaris de seguir a Espanya. Amb totes les enquestes atorgant una majoria còmoda a Junts pel Sí, la candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha carregat avui les tintes contra Catalunya Sí que es Pot.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un acte a Santa Coloma de Gramenet davant d'uns 200 simpatitzants, ha avisat que el futur de Catalunya està en mans de ciutats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona com aquesta, i ha subratllat la importància de no "malgastar cap vot". "S'ha de votar i encertar el tret", ha reblat abans d'alertar que votar "la marca de Podem" a Catalunya suposa votar un candidat que va avalar la independència el 9-N. El mateix dia que s'ha presentat un manifest de militants independentistes d'ICV per donar suport a Lluís Rabell, Arrimadas ha acusat el PSOE i el PP de "deixar tirats" els seus votants de tota la vida.

Cargando
No hay anuncios

En la mateixa línia però en clau de les eleccions generals, Albert Rivera –que està aprofitant aquesta campanya com a assaig de la de desembre– ha apuntat directament al líder de Podem, Pablo Iglesias. Interpel·lant-lo directament –"li dic una cosa, a Pablo"–, ha dit que són molts els que fa anys que "donen la cara" a Catalunya i es mereixen que els partits estatals tinguin clar si volen la unió o la separació: "No estem per ensurts ni sorpreses. Per trair el vot no calen partits nous, ja hi ha el PSC i ICV".

El debat identitari

Cargando
No hay anuncios

Com ja va passar diumenge a l'Hospitalet de Llobregat, el debat identitari ha tornat a ser present avui a Santa Coloma de Gramenet, tot i que amb menys importància. El líder de Ciutadans al Parlament andalús, Juan Marín, ha afirmat que, vinguin d'on vinguin, tots els catalans "seran catalans de primera agradi o no a Artur Mas i Oriol Junqueras".