Política01/06/2018

La Comissió Europea felicita Sánchez i “pren nota” que decideixi no modificar els pressupostos

Juncker confia que contribueixi a una "UE més forta, més unida i més justa”

Esther Herrera

Brussel·lesEl president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ja ha enviat una carta al nou president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per felicitar-lo pel seu nou càrrec, segons ha anunciat la portaveu de la institució, Mina Andreeva. Brussel·les assegura que té “tota la confiança en el govern espanyol”, i assegura que “pren nota que Sánchez decideixi no modificar els pressupostos” i que l’executiu comunitari ja hi ha donat el seu vistiplau. “Tenim tota la confiança en el nou govern i treballarem amb ell. També prenem nota que el nou president Sánchez decideixi no modificar els pressupostos. Penso que és una qüestió important que cal mencionar”, ha explicat Andreeva.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la carta enviada a Sánchez, Juncker també ha assegurat que “està desitjant” reunir-se amb ell, tot i que no ha assenyalat cap data en el calendari de quan es podria produir aquesta trobada. Amb tot, a finals del mes de juny se celebrarà la cimera de caps d’estat i de govern a Brussel·les, a la qual està previst que el nou president espanyol assisteixi, tal com va assegurar ahir en el discurs sobre la moció de censura, i en la qual també estarà present Juncker.

Cargando
No hay anuncios

En la missiva, el president luxemburguès també li ha transmès la seva “confiança” en el fet que “el govern espanyol continuï contribuint de manera constructiva a una Unió Europea més forta, més unida i més justa”. “És un repte al qual ens enfrontem de manera conjunta”, ha afegit Juncker. També ha mostrat la seva “total confiança en el nou primer ministre i el nou govern espanyol, i en el seu compromís pel projecte europeu, en què Espanya ha jugat i continuarà jugant un rol important”.