Política25/05/2016

Els convocants de la manifestació del 29 de maig criden a "no tolerar" retallades de drets

S'han reunit amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que també assistirà a la convocatòria

Sara González

Barcelona"No tolerarem retallades dels drets conquerits". Amb aquest clam, el president de la CONFAVC (Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya), Jordi Giró, ha fet una crida a la participació a la manifestació del 29 de maig. Pronunciar-se contra els vetos del Tribunal Constitucional i protestar per la suspensió de les lleis d'emergència habitacional i energètica i la llei d'igualtat així com el "buidat" de competències del Parlament són els principals objectius de la convocatòria que fan els sindicats CCOO, UGT i Intersindical-CSC, entitats com la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc), l'ANC o Òmnium Cultural, i els partits CDC, ERC, PSC, ICV i CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ha confirmat que assistirà a la manifestació, ha rebut aquest dimecres els representants de les entitats convocants sota el lema 'Els drets no se suspenen: treball digne, drets socials i democràcia real': Giró; el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart; Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO; David Papiol, secretari de Mobilitzacions i Agitació de la UGT de Catalunya; ; i Diosdado Toledano, representant de la ILP per la renda garantida.

Cargando
No hay anuncios

Giró ha reivindicat la transversalitat de la convocatòria a la qual s'han sumat una cinquantena d'entitats. Ha puntualitzat, però, que no es tracta d'una crida a la "desobediència" sinó a una acció perquè el carrer "sigui escoltat" i reivindicar que els governs respectin les lleis, especialment aquelles que situen "les persones en el centre de la política" per pal·liar situacions d'emergència social.