Política02/08/2019

Cuixart demana un "esforç" per la unitat: "La repressió busca dividir els qui lluiten"

El president d'Òmnium creu que la reacció a una sentència condemnatòria "no ha d'estar condicionada" per la possibilitat que hagin de complir presó a Madrid

Ara

BarcelonaEl president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha enviat una nova carta als socis de l'entitat amb la vista posada en una sentència possiblement condemnatòria a la tardor. Cuixart ha demanat unitat per respondre a la decisió del Tribunal Suprem (TS). "La repressió busca dividir els qui lluiten", ha lamentat, i per això ha cridat a fer "un esforç, tant individual com col·lectiu, per mantenir una actitud de respecte i empatia dels uns amb els altres".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per al líder d'Òmnium, "qualsevol debat que no passi per avançar en la resolució del conflicte és del tot estèril i superficial". Per tant, ha demanat que l'independentisme "continuï mostrant que som un país de grans consensos". En el mateix sentit, Cuixart ha demanat que el fet que els presos tornin a Madrid després de l'estiu no condicioni la reacció a la sentència. "Potser haurem de tornar a Madrid després de l'estiu", ha dit: "Estic convençut que això no condicionaria en cap cas la reacció a la sentència, sinó que seria un altaveu més per visualitzar el greu retrocés democràtic que estem vivint".

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, Cuixart ha destacat com a bona notícia la decisió de l'Audiència de Barcelona, que ha descartat imputar els votants de l'1-O. "És una victòria gens menor del moviment, perquè les magistrades han dit ben clar allò que el Tribunal Suprem es nega a acceptar", afirma Cuixart, atès que la resolució argumenta que l'acció dels ciutadans durant l'1-O s'emmarca en un "moviment de desobediència civil no violenta que busca impactar en l'opinió pública".