Política22/08/2019

Cuixart encoratja a "desobeir les lleis injustes quan calgui"

El president d'Òmnium ha insistit que continuarà "lluitant pels drets humans" malgrat la sentència

Ara/agències

BarcelonaEn el marc de la setmana de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), que se celebra anualment a Prada de Conflent, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha fet una crida a desobeir "aquelles lleis injustes quan calgui" i "militant en la tendresa amb el més gran dels nostres somriures".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una carta dirigida a l'organització, Cuixart ha assegurat que "diguin el que diguin les sentències" –en al·lusió a la sentència de l'1-O, que es farà pública en les pròximes setmanes– des de l'entitat que presideix persistiran en la "lluita per la llibertat i els drets humans arreu dels Països Catalans".

Cargando
No hay anuncios

En la missiva, el líder social en presó preventiva des de l'octubre del 2017 explica que des del centre penitenciari de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, se senten "els aires frescos de l'estiu de Prada" i hi recorda l'estada amb Jordi Sànchez l'any 2017, mesos abans del referèndum de l'1-O. "Hi vam assistir a les portes d'una tardor en què vam saber que ho podíem tot", subratlla la carta.

Cuixart, a més, conclou la seva intervenció per escrit apuntant: "Ho tornarem a fer, per la memòria dels que ens han precedit i per la responsabilitat amb les generacions que han de venir". El president d'Òmnium, que serà pare del seu quart fill en les pròximes setmanes, resta a l'espera de la decisió del Tribunal Suprem respecte al permís que va sol·licitar per poder assistir al naixement de la criatura.