CANVI DE CICLE
Política12/06/2015

La CUP reclama una "confluència estratègica" el 27-S pel procés constituent però sense llista única

L'esquerra independentista aposta per la "pugna electoral" entre les diferents candidatures rupturistes per aconseguir "l'hegemonia del procés constituent"

Acn

BarcelonaLa CUP ha fet pública aquest divendres una declaració pública per remarcar el caràcter plebiscitari del 27-S. Tot i els resultats "històrics" de les passades eleccions municipals, l'esquerra independentista no vol caure en la lògica de l'alternança de governs i remarca la importància d'una ruptura en el marc institucional i legislatiu. "És necessària la confluència de totes les forces democràtiques en un marc estratègic compartit que dibuixi un horitzó plausible en termes polítics, democràtics i jurídics per forçar l'obertura d'un procés constituent català i la ruptura amb l'Estat", expliquen. Una proposta coincident amb la del full de ruta que impulsen ERC i CDC i al qual la CUP encara no s'ha sumat.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'esquerra alternativa no creu, però, que aquesta confluència tingui "per què donar-se en una confluència electoral". De fet, aposta per la "pugna electoral" entre les diferents candidatures rupturistes per aconseguir "l'hegemonia del procés constituent". El 27-S serà una jornada plebiscitària "perquè el procés cap a la República Catalana porta inevitablement a l'obertura d'un procés constituent català".

Cargando
No hay anuncios

Aquest procés constituent s'hauria de fonamentar en un treball "des de baix" amb diferents objectius: "La ruptura amb el règim hereu del franquisme, el protagonisme popular, un canvi de model econòmic i productiu a favor de la majoria social i la construcció de sobiranies en un marc de plena acceptació de l'exercici del dret d'autodeterminació, a la nació sencera, els Països Catalans".