ELECCIONS 25-N
Política15/11/2012

La CUP rep el suport d'una desena d'organitzacions polítiques i socials

La Candidatura d'Unitat Popular, que acumula més de 100 regidors en més de 70 municipis, presenta els suports rebuts en les darreres setmanes

Ara

BarcelonaDurant les darreres setmanes, la CUP ha rebut el suport d'una gran varietat d'organitzacions polítiques i socials. Així, en paraules del cap de llista per Barcelona David Fernández, la candidatura es presenta com un "aplegament de sector socials en lluita per un país lliure, una societat justa i en equilibri amb el territori". En aquest sentit, la CUP va posar a debat la conveniència de presentar-se al Parlament durant les setmanes prèvies de prendre la decisió. I ho va fer amb la participació de moviments cívics i populars a través de més de 100 assemblees obertes. "Un grup parlamentari de la CUP-AE servirà perquè els moviments de base tinguin veu al Parlament del Principat i perquè s'iniciï una forma inèdita de fer política, que connecti - i de forma permanent - les propostes del carrer amb les iniciatives parlamentàries", ha afegit Fernández.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Col·lectius de l'esquerra independentista han fet públic el seu compromís polític amb la CUP-AE. Arran, Endavant-OSAN, l'MDT o el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans han expressat el compromís públic amb aquesta proposta política. Els seus militants participen activament en la definició política i en la campanya electoral.

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, sectors polítics no directament vinculats al projecte de l'esquerra independentista també han volgut donar suport a la candidatura. En aquest sentit, l'organització anticapitalista i revolucionària En Lluita expressa un suport crític i fa campanya per la CUP-AE , alhora que integra militants a les llistes electorals. L'organització marxista revolucionària Lluita Internacionalista expressa també un suport crític, fent campanya per la CUP-AE i integrant militants a les llistes. L'organització revolucionària, ecologista, feminista i internacionalista Revolta Global també demana el vot per la candidatura. La Xarxa Roja dóna suport a la CUP-AE "perquè el pes i la força están a la base" i, de la seva banda, Des de Baix de Cornellà de Llobregat saluda amb simpatia la candidatura.

Des de la defensa del territori, el col·lectiu Pagesos per la Dignitat Rural Catalana, amb implantació a les comarques gironines, ha expressat el seu suport i ha integrat un dels seus membres a la llista. Així mateix, el partit Els Verds – Opció Verda dóna suport a la les candidatures de la CUP-AE a les circumscripcions de Girona, Lleida i Tarragona.

Cargando
No hay anuncios

El món del municipalisme alternatiu no s'ha quedat al marge de la mobilització en favor de la CUP-AE. A les comarques gironines s'han mobilitzat a favor de la candidatura Independents per Salt, la Candidatura Unitària i Popular d'Arbúcies (CUPA) i Alternativa per la Garrotxa. Al Vallès, la CUP-AE ha rebut el suport d'Independents per Mollet, del COP de Ripollet, del Compromís per Cerdanyola i d'Esquerra Alternativa de Barberà. La candidatura L'Altraveu de Castellar del Vallès i L'Entesa de Sabadell han reconegut en sengles comunicats a la CUP-AE com un moviment de base, assembleari i compromès amb l'esquerra. Així, consideren positiu que la CUP-AE entri al Parlament.