En directe
En directe
16/09/2014

La segona jornada del debat de Política General, minut a minut

Mas deixa clar el seu compromís "a conèixer la resposta" a la pregunta del 9-N tot i el veto del TC. "En les properes setmanes" estudiarà l'oferta d'ERC d'entrar al Govern "per blindar la consulta". El líder republicà diu a Mas que el 9-N és irrenunciable: "Les garanties democràtiques d'aquest procés som nosaltres, els ciutadans". El PSC s'ofereix a Mas per esgotar la legislatura. Herrera no rebutja la desobediència però reclama garanties perquè la consulta tingui "força política"

Ara

Aquí acabem aquesta retransmissió, que hem començat poc abans de les 9 del matí. Tornem demà. Gràcies per la vostra atenció, i bona nit.

Podreu seguir l'última sessió del Debat de Política General demà, cap a les cinc de la tarda, en directe per l'Ara.cat

Cap a les cinc de la tarda es reprendrà la sessió a l'hemicicle, amb la intervenció dels diferents grups polítics i la votació de les propostes

Demà, durant tot el matí, els grups poden presentar les seves propostes de resolució

A partir d'ara els diferents grups presenten les seves propostes de resolució, que seran votades demà, en l'última sessió.

Amb la intervenció del president Mas acaba la segona jornada del Debat de Política General

Mas: "En la Catalunya del futur, guanyi el no o guanyi el sí, hi cabem tots"

Mas: "No hi ha solució possible si no es pot votar. Per què anar a un escenari on hi perd tothom si podem anar a un escenari on guanya tothom. En el guanyar tothom no hi ha la independència, hi ha les urnes"

Mas: "Si deixes votar pot guanyar tothom, els del no o els del sí. Si prohibeixes el vot cronifiques el conflicte"

Mas: "Què divideix de veritat? Votar o impedir votar"

Mas: "Amb un munt de gent al carrer del segon territori en nombre de població, la més dinàmica econòmicament… ara resulta que no cal votar"

Mas cita el referèndum, legalment no vinculant, per la Constitució Europea, tot i que no hi havia ningú al carrer reclamant-la

Mas: "Fer-ho, fer-ho bé, i fer-ho junts"

Mas: "Estem en un moment que requereix visió política. Alguns saben que no poden aturar les mobilitzacions. La seva esperança és esquerdar la unitat i convertir Catalunya en un país de capelletes"

Mas: "Jo donaré les explicacions que altres, que també estan requerits, es neguen a donar"

Mas: "A Madrid no hi ha ni explicacions, ni transparència, ni votacions. Al Parlament això haurà de ser diferent"

Mas: "S'ha d'estar preparat per dir, però també per escoltar"

Mas: "Hi ha comissions d'investigació al Congrés dels Diputats registrades l'agost del 2013 i que encara no s'han posat ni a l'ordre del dia"

Mas: "Reafirmo el meu compromís amb la transparència, i la disponibilitat de donar informació de qualsevol moment i qualsevol persona"

Mas: "La nostra obsessió és fer sostenibles les finances públiques, perquè d'elles depenen 200.000 treballadors de la Generalitat i uns serveis públics que funcionen"