Política18/07/2015

El periodista Ramon Font pren possessió com a delegat del Govern a Lisboa

El seu objectiu és establir canals de comunicació directes perquè la Generalitat mantingui relacions "bilaterals i sense intermediaris"

Efe

BarcelonaEl periodista Ramon Font ha pres aquest dissabte possessió com a delegat de la Generalitat a Portugal, on tindrà com a prioritat obrir i posar en marxa, en les properes setmanes, la delegació del govern català en aquest país.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Font, que fins ara dirigia el programa de coordinació de promoció exterior de la Generalitat a Portugal i el Brasil, ha estat nomenat amb l'objectiu d'establir canals de comunicació directes perquè el govern català pugui mantenir relacions "bilaterals i sense intermediaris" amb les autoritats de la República Portuguesa, segons ha informat avui l'executiu català.

Cargando
No hay anuncios

Amb la de Portugal, ja són vuit les delegacions que la Generalitat té a l'exterior, en concret a Regne Unit-Irlanda, França-Suïssa, Alemanya, Àustria, Itàlia, Estats Units-Canadà-Mèxic i a la UE (a Brussel·les), a les quals seguiran les del Marroc i la Santa Seu, que van ser aprovades al juny.

La creació d'aquestes delegacions a l'exterior s'emmarca en el pla estratègic exterior de la Generalitat 2015-2018, que situa entre els seus objectius enfortir i ampliar les estructures governamentals de l'acció i el servei exterior de Catalunya per promoure els interessos catalans a l'estranger i reforçar les relacions bilaterals.

Cargando
No hay anuncios

Nascut a Cervera (Segarra) el 1952, Ramon Font és un periodista amb una dilatada trajectòria en mitjans de comunicació, ja que ha estat responsable de les redaccions a Catalunya de la SER i TVE, així com director de RNE a Catalunya i del centre de producció de TVE a Sant Cugat. També va treballar al departament de Presidència en el govern de Pasqual Maragall.