POLÍTICA
Política17/02/2012

La delegada del govern espanyol al País Valencià avisa que les manifestacions dels estudiants són il·legals

Paula Sánchez de León dóna suport a la policia. Convoca els partits i la "societat civil" per "analitzar les mobilitzacions" davant la "proliferació de concentracions no comunicades". Vol fer una "crida a la responsabilitat"

Ara

ValènciaLa delegada del govern espanyol al País Valencià ha hagut de reaccionar. Però no ho ha fet per donar explicacions sobre la violència policial contra les manifestacions d'estudiants a València, que han acabat amb diversos detinguts i ferits, sinó per advertir que són il·legals. Lluny de fer autocrítica, en un comunicat ha deixat clar que "dóna suport a les actuacions policials portades a terme, fruit d'accions il·lícites protagonitzades per un grup minoritari de manifestants".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha respost així a la violència policial contra les manifestacions d'estudiants i la "proliferació de concentracions no comunicades" a la porta de l'Institut Lluís Vives. Paula Sánchez de León ha convocat representants del PP, el PSPV, Compromís i EU per analitzar "l'increment de mobilitzacions" dels últims dies.

Cargando
No hay anuncios

Segons un comunicat de la delegació del govern espanyol al País Valencià, les reunions es faran per separat, dilluns amb Compromís i EUPV i dimarts amb el PP i el PSPV. En el comunicat, la delegació ja deixa entreveure que vol derivar la responsabilitat de les mobilitzacions i les conseqüències als convocants: "La delegada farà una crida a la responsabilitat i demanarà la col·laboració de tots perquè els ciutadans puguin exercir el seu dret constitucional a reunió o manifestació amb totes les garanties jurídiques i de seguretat".

Avís per a navegants

Cargando
No hay anuncios

A més, la delegació del govern ha fet una crida a "la responsabilitat" dels que "utilitzen les xarxes socials com a òrgans convocants per a mobilitzacions que no s'ajusten a l'ordenament jurídic". Davant les pròximes convocatòries que ja han proliferat, Paula Sánchez ha apel·lat a la "serenitat de tothom per evitar que manifestacions o concentracions cíviques es vegin entelades per actituds provocadores que generen conseqüències incontrolades", conclou.