Política11/02/2017

Dimiteixen dos membres del PP de Castella-la Manxa per la "tupinada" en la votació de l'esmena anti-Cospedal

Rajoy fa, literalment, com si sentís ploure quan se li pregunta pel futur de la ministra de Defensa: "Quina pluja!", respon

Dani Sánchez Ugart

MadridLa votació de l'esmena als estatuts del PP que pretenia barrar el pas de María Dolores de Cospedal de la secretaria general del partit, que es va saldar aquest divendres amb un resultat més ajustat del previst, està portant cua al congrés popular que continua aquest dissabte a Madrid. Dos membres del PP de Castella-la Manxa han dimitit com a conseqüència d'aquesta votació, i ho han fet denunciant una "tupinada".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer a anunciar la seva dimissió ha estat Rogelio Pardo, membre del comitè executiu regional per Castella-la Manxa i fins al 2015 delegat del govern de la comunitat a Conca –a les ordres de Cospedal–. En un comunicat, Pardo ha titllat de "frau democràtic i autèntica tupinada de l'aparell del partit" el recompte de vots d'aquesta esmena.

Cargando
No hay anuncios

"Crec fermament que els afiliats i el PP es mereixen tenir uns dirigents que respectin la sobirania i la voluntat de les bases i considero que maquillar els resultats atempta contra els pilars fundacionals del nostre partit", ha afegit.

A Pardo s'hi ha afegit després a través de TwitterPedro García Hidalgo, un altre membre del comitè executiu regional. "Coherència de Rogelio Pardo. Jo també presento la dimissió", ha dit.

Cargando
No hay anuncios

L'esmena que pretenia fer incompatible els càrrecs de Cospedal la va presentar precisament un compromissari de Conca, Francisco Risueño, i va ser tombada per només 25 vots. Amb això, Mariano Rajoy té via lliure per tornar a nomenar Cospedal secretària general del partit, tot i que el rebombori i la divisió que produeix el seu nomenament li complica la reelecció.

Cargando
No hay anuncios

De moment, Rajoy manté la incògnita. En ser preguntat pel tema, quan ha arribat al congrés, el president del partit ha fet, literalment, com si sentís ploure: "Quina pluja!", ha exclamat. Més tard, en un passeig pels estands ha dit que abans de comunicar la seva executiva a la premsa ho ha de comunicar als que en formaran part.