En directe
En directe
19/12/2011

Ple d'investidura del president del govern espanyol

Marc Colomer

Fins aquí la retransmissió minut a minut de la primera jornada del debat d'investidura del president del govern espanyol. Dels grups catalans, només manca per conèixer el vot definitiu de CiU, que ha rebut allargues i ambigüitats per resposta a les condicions que ha posat damunt la taula, cosa que fa pràcticament impossible el vot a favor i molt difícil l'abstenció. Els diputats del PSC, com els seus companys de grup del PSOE, hi votaran en contra, com també s'hi oposaran els d'ICV-EUiA i ERC.

Coscubiela tanca les intervencions catalanes al debat d'investidura de Mariano Rajoy.

Coscubiela insta Rajoy a reformar la Constitució si no hi ha possibilitats de convivència Catalunya-Espanya en el marc actual. "Vostè ha estat el piròman" que ha encès el conflicte entre Catalunya i Espanya, li etziba

El portaveu d'ICV-EUiA al Congrés reclama a Rajoy que aturi els trams de l'AVE sense cap sentit ni econòmic ni social i potenciar les rodalies.

Coscubiela rebutja una nova reforma laboral "que no crearà ocupació, sinó treballadors pobres" #investidura

Discurs eminentment social del portaveu d'ICV-EUiA al Congrés, Joan Coscubiela.

Coscubiela reclama aturar els "cops de destral" a l'estat del benestar i carregar el pes de la crisi a la banca i les grans fortunes, però també als que contaminen més.

Joan Coscubiela (ICV-EUiA), integrat en el grup amb IU i CHA, últim portaveu català en intervenir en el debat d'investidura.

Rajoy vol almenys una abstenció de CiU a la investidura. Per això ha optat per l'ambigüitat en els temes que Duran ha posat com a condicions per evitar el vot en contra. Duran no ha fet cap referència a l'impost pels rics que durant el debat de política general del Parlament Artur Mas es va comprometre a promoure al Congrés.

Fi del cara a cara #Rajoy-#Duran. Alta coincidència en matèria de mesures per a la reactivació econòmica. Distància, en canvi, pel que fa al pacte fiscal, al model d'estructuració de l'estat autonòmic i als deutes de l'Estat amb Catalunya. Portes obertes al diàleg, cap compromís concret.

#Rajoy es compromet a "complir la llei". No diu si això implica pagar els 1.400 milions del fons de competitivitat i els 759 de l'adicional tercera.

Sobre els 759 milions impagats, Rajoy diu estar disposat a "complir la llei", però no va més enllà #investidura

#Rajoy, disposat a parlar del pacte fiscal, però quan toqui revisar el finançament #investidura . Ara, deixa ben clar que no deu ser tant senzill si no s'ha fet en 30 anys.

#Rajoy no es cansa de recordar el suport del PP al govern de CiU a Catalunya. Fa la sensació d'advertència: Si CiU no està al costat del PP a Madrid, s'haurà d'oblidar del seu suport al Parlament.

És la manera de Rajoy de defensar de forma eufemística, la recentralització: Eliminar duplicitats, però per la banda autonòmica, no estatal.

#Rajoy: "en un moment com el que vivim, eliminar traves i duplicitats, com fan vostès (CiU) a Catalunya, és bo"

El portaveu de CiU a Madrid obre la porta a votar en contra a la #investidura de #Rajoy. Li demana un gest pel pacte fiscal, que no ha fet en la primera intervenció #Rajoy.

#Duran avisa a #Rajoy que el pacte fiscal no es pot dissociar de la recuperació de Catalunya #investidura

#Duran es declara "no satisfet" amb la resposta de #Rajoy sobre qüestions de reivindicació nacional catalana

Una altra cosa és en matèria nacional: #Duran adverteix que CiU no pensa fer de la Generalitat una "simple gestoria".