Eleccions municipals

Jaume Casañas: "Si formés part d’un partit nacional acabaria supeditant coses al seu interès"

Alcalde de Cunit (Impulsem Cunit)

CunitJaume Casañas (Barcelona, 1977) va entrar com a regidor a l’Ajuntament de Cunit l’any 2011 per Convergència. Per fer el salt a l’alcaldia de la mà del PSC, però, ha creat la seva pròpia plataforma municipalista: Impulsem Cunit. Durant dos anys van tenir l’alcaldia els socialistes, i els últims dos ell. Es tornarà a presentar i no veu amb mals ulls reeditar la coalició.

Com heu funcionat amb el PSC?

— Molt bé, de moment és un acord sòlid. Les dues formacions teníem molt clar per què fèiem govern i era perquè hi havia un acord de municipi amb objectius estratègics.

Cargando
No hay anuncios

Va crear el seu propi partit, Impulsem Cunit, després de ser regidor del PDECat. Per què?

— L’última alcaldessa de Convergència em va dir si volia seguir jo, i vaig dir que no ho faria amb CDC, sinó amb un partit de caire municipal. Les eleccions municipals no són les nacionals. Hi ha objectius i interessos exclusivament municipals. Si formés part d’un partit nacional acabaria supeditant algunes coses a l’interès nacional. Vam signar un conveni electoral amb Junts perquè els regidors que aconseguís Impulsem Cunit comptabilitzessin pel consell comarcal i la diputació per a Junts.

Cargando
No hay anuncios

Ara ha nascut Impulsem Penedès.

— Vaig compartir la meva experiència amb una sèrie d’alcaldes i els vaig dir que això a Cunit ha funcionat força bé. I estem en això, amb la mateixa lògica que Cunit, però l’àmbit no és municipal, sinó veguerial.

Cargando
No hay anuncios

Repetirà com a candidat. Quin és l’objectiu electoral?

— En l’acord de govern amb els socialistes, els objectius eren de dos o tres mandats. Posàvem les bases d’una estratègia de Cunit compartida. Nosaltres veiem que és una formula que ha funcionat i tenim predisposició a continuar-la.

Cargando
No hay anuncios

¿La pandèmia va afectar gaire en un municipi de costa com Cunit?

— A Cunit vam tenir l’avantatge que no tenim gaires hotels. El nostre turisme és residencial. Els dos anys de pandèmia la restauració ha treballat molt. No ens ha passat com a Vila-seca o Lloret de Mar, hem pogut esquivar millor la pandèmia.

Cargando
No hay anuncios

Falten hotels i habitacions, doncs?

— Un dels acords de govern era intentar treballar perquè hi hagi més hotels. Tenim uns quants solars a primera línia sense construir i treballem perquè hi vagin hotels.

Cargando
No hay anuncios

¿Hi ha infrafinançament de les poblacions turístiques?

— Nosaltres estem creixent uns 1.000 habitants a l’any i el tema és que hi ha molta gent que ve a viure a Cunit i no s’hi empadrona. Jo necessito un segon institut, però no arriba. Els ritmes de l’administració són uns i els de la vida són uns altres.

Cargando
No hay anuncios

¿Ha vingut més gent a viure a Cunit per la pandèmia?

— La gent en un principi venia perquè l’habitatge era econòmic, i ara el que notem és que la gent ve perquè vol una tipologia d’habitatge que no té a Barcelona. Vol una caseta amb jardí per no tornar a passar una pandèmia tancat.

Cargando
No hay anuncios

Cunit és un dels municipis amb més atur del Baix Penedès.

— És una comarca amb molt d’atur. Cunit s’ha especialitzat en la residencialització. Molta gent hi ve a dormir però treballa fora. El territori no té la capacitat de crear l’oferta laboral suficient per al conjunt de la població.

Falten millors connexions?

— El transport públic és el mateix que fa 30 anys, però hem quadriplicat la població. Cal estendre la xarxa de bus exprès, que els trens tinguin una freqüència de 15 minuts i no 30 com ara, o que els trens que passen per Cunit parin al Prat per poder agafar el metro.