En directe
En directe
16/12/2013

Entrevista al president de la Generalitat a TV3

La televisió pública de Catalunya entrevista al president de la Generalitat un any després de ser investit per segon cop i quatre dies després de l'acord per a la pregunta i la data de la consulta sobre el futur polític de Catalunya

Marc Colomer

Gràcies per seguir-nos.

Podeu seguir a partir d'ara mateix el programa especial de l'ARA TV amb Antoni Bassas i els comentaris de Toni Soler, Ferran Sáez, Patrícia Gabancho, Joan Majó i David Miró.

Acaba l'entrevista de TV3 al president de la Generalitat, Artur Mas.

Mas:"Demano una mica de confiança.Necessitem l'afecte, respecte i acompanyament de la gent" #ARATVentrevistaMas

Mas: "Catalunya se'n pot sortir. Estic convençut que se'n sortirà". Ho condiciona a mantenir la unitat social i política en tot el camí polític emprès.

Preparat per gestionar la frustració? "Espero que no l'haguem de gestionar. Les decisions seran col·lectives"

Mas: "Sé que he de donar exemple, i que sóc l'últim que puc fallar" #ARATVentrevistaMas

Es tornarà a presentar? "No m'ho plantejo ara. Vaig dir que hi seria fins a tenir encarrilat el procés" #ARATVentrevistaMas

Mas assegura que no hi cap cap decisió presa entorn a la venda dels habitatges socials d'Incasol.

Davant les autonomies que abaixen impostos, com al País Valencià, Mas, hàbil, respon: "Sí, però al País Valencià tanquen Canal9. I jo no tancaré TV3".

Mas: ""El senyor Monago està en el millor dels móns. Subsidiat per tot arreu, es permet abaixar impostos. Una cosa és ajudar Extremadura, i una cosa diferent és que a canvi allà baixin impostos i aquí els haguem d'apujar i retallar sous als treballadors públics"

Mas defuig respondre quan té previst revertir les retallades aplicades els últims anys #ARATVentrevistaMas

Mas, als treb. públics: "Així que es pugui, es recuperarà part del poder adquisitiu. Espero que l'any vinent"

En el bloc sobre economia, Mas insisteix que el procés nacional endegat a Catalunya no busca res més que disposar de les eines i recursos que permetrien crear les condicions per reactivar el país

Mas defensa la reforma laboral: "castiga més que ajuda a curt termini, però és una inversió"#ARATVentrevistaMas

Mas, sobre l'economia: "Dins el sud d'Europa, els que millor repuntem som nosaltres". #ARATVentrevistaMas

Mas llança un missatge d'optimisme perquè hi ha elements que indiquen que remunta la contractació. Assegura que la consulta no despista el principal objectiu del Govern: revertir la situació econòmica.

Canvi de qüestió. Atur i situació econòmica.

"Amb Duran portem 30 anys llargs anant junts. A Duran va ser a qui primer vaig veure per a l'acord. En 30 segons em va dir que sí. Em va dir que no era la pregunta que ell hauria fet, però em va donar el seu sí per no fer un ridícul monumental"

El president qualifica Junqueras com un "company de viatge". Evita considerar-lo un "adversari", com va fer Duran. De fet, assegura que tots els integrants de l'acord per a la consulta són "companys de viatge". Agraeix "l'alçada de mires, sentit de país i generositat" que ha fet possible l'acord.