Política23/10/2014

Junqueras reclama un pla i un calendari "concret" per arribar a la independència

El líder d'ERC assegura que no pactarà amb ningú si no és per assolir aquest objectiu. Diu que "s'ha acabat el temps de perdre el temps"

Ara

BarcelonaEl president d'ERC i cap de l'oposició al Parlament, Oriol Junqueras, ha reclamat aquest dijous en el marc d'un acte de campanya pel 9-N a Sant Joant Despí un full de ruta, un pla i un calendari "concret" per arribar a la independència."S'ha acabat el temps per perdre temps", ha dit, i en aquest sentit ha dit que no pactaria "amb ningú" si no és per assolir aquest objectiu.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb un dard directe a aquells que neguen una declaració d'independència immediata després d'unes eleccions, Junqueras ha dit: "Que ningú ens digui que abans hem de negociar amb l'estat, que ningú ens digui que vol arribar a la independència amb una reforma de la Constitució". Ans al contrari, ha assegurat que "ofendrien greument" a la seva intel·ligència i dignitat.

Cargando
No hay anuncios

Pel que fa al procés participatiu fixat pel 9-N, Junqueras ha dit que ERC s'hi lliurarà "en cos i ànima" però que "immediatament" després del 9-N la següent fase és la independència. "Allargar l'agonia autonomista és indecent perquè afecta la gent que més necessitat passa en aquests moments", ha dit el republicà.