Política20/12/2016

Espadaler es queixa per carta que el Govern no hagi convidat Unió a la cimera del referèndum

El secretari general d'UDC reclama al president Puigdemont que ells sempre han defensat la consulta pactada com a solució al conflicte amb l'Estat i lamenta que els hagi exclòs

Ara

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va enviar la setmana passada les cartes per convidar els partits i entitats a la cimera pel referèndum convocada el 23 de desembre a les 17.30 h. Entre aquestes cartes no n'hi havia cap d'adreçada a Unió Democràtica de Catalunya, i per això la formació democristiana se n'ha queixat formalment.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una carta adreçada al president Puigdemont, Ramon Espadaler, secretari general d'Unió, critica que els hagi exclòs. "Malauradament ens hem assabentat a través dels mitjans que no compteu amb Unió per a aquesta reunió. Aquesta decisió deixa en el terreny de la cantarella buida de contingut totes aquelles proclames que tant vostè com les altres forces polítiques independentistes acostumeu a fer respecte a la voluntat d'eixamplar les bases del procés". El lament d'Espadaler és més gran, perquè quan va saber que el Govern volia tornar a convocar el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Unió es va afanyar a oferir-se al president per participar-hi.

Cargando
No hay anuncios

Espadaler recorda a la carta que Unió no s'ha mogut de les seves conviccions des del primer dia, i que sempre han defensat que l'única solució al conflicte amb l'Estat és el diàleg i una consulta "legal".

Fonts presidencials, però, han explicat a l'ARA que la cimera de divendres no és el Pacte Nacional pel Dret a Decidir –previ al 9-N–, sinó que serà una cosa diferent que s'anomenarà Pacte Nacional pel Referèndum. Aquestes mateixes fonts indiquen que només s'han convocat als partits a favor del dret a decidir amb representació parlamentària al Parlament i al Congrés, i que Unió no en té, ara mateix.